Kızımı alacağım

Diyarbakır'da, çocukları PKK tarafından kaçırılan 249 ailenin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 838’nci günde de sürüyor.

Haberler 18.12.2021 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan 249 ailenin HDP binas önündeki evlat nöbeti, 838nci günde de sürüyor.

15 YAINDAK KIZIM

2013 ylnda 15 yandayken kaçrlan kz Zübeyde için eylemini sürdüren Esmer Koç, öyle seslendi; 8 yl oldu aramadm, sormadm kap kalmad. Kzmdan hala bir haber yok; öldü mü, kald m, bilmiyorum. Ben kzm, evladm istiyorum, baka bir ey istemiyorum. HDP ve PKK, evladm bana versin, artk yeter. 8 senedir cierimi yaktlar. Kzma da sesleniyorum; kzm eer beni görüyorsan, duyuyorsan gel. Oras senin yerin deil, oras hainin yeridir, zalimin yeridir. Kaç gel, her yerde askerimiz, devletimiz var. Gel teslim ol. Ben burada çadrn içindeyim, seni bekliyorum. Seni almadan buradan gitmeyeceim. Ben bütün dadaki çocuklara sesleniyorum; orada kendinizi kimseye kurban etmeyin, devletimiz iyi bir devlettir, gelin teslim olun.

12 YAINDAYKEN KAçIRILDI

Bitlisten 7 yl önce 12 yandayken daa kaçrlan olu Okan için eyleme katlan anne Vecihe Gökku, Kürtçe yapt açklamada, kaçrldktan sonra olundan hiç haber alamadn söyledi.

Olumu almadan buradan gitmeyeceim. Eyleme devam edeceim. diyen Gökku, çocuklarn HDPden istediklerini belirtti.

Gökku, Olum bayramda giymek için ald bayramlklar giyemedi. Allah hakkmz brakmasn, olumun hasretinden eimle hastalandk. Evlat acs zor. Her saniye olumu düünüyorum. dedi.

Evladna teslim olmas çarsnda bulunan Gökku, Olum frsatn bulursan gel devletine teslim ol. Seni bekliyorum. ifadelerini kulland.

HATAYDAN EYLEME KATILMI

Hataydan gelerek eylem yapan baba Ekrem Artk da 6 yl önce kandrlarak daa götürülen olu Erhan için nöbet tuttuunu kaydetti.

Olunun çalmaya gittii Tekirdada ekmeinin peinde koarken kaçrldn anlatan Artk, öyle devam etti:

Olum HDP tarafndan kaçrlp PKKya teslim edildi. Kaçrld günden bu yana olumun sa veya ölü olduunu bilmiyorum. çocuumu HDPden almadan buradan ayrlmayacam. Olumu HDP dnda kimseden istemiyorum. Hepimiz evladmz için buraya geldik.

Artk, evladna çar yaparak, Olum sesimi duyuyorsan bir frsatn bul, güvenlik güçlerine teslim ol. Her konuda devletimiz bize yardmc olacaktr, korkmayn, kaçn gelin. Oras bize yaramaz. Biz ekmek peinde koan insanlarz. Ekmeimizden baka bir ey bilmeyiz. diye konutu.

Bu arada eski Diyarbakr Sur Belediye Bakan Cemal Toptanc da aileleri ziyaret ederek, ailelere desteklerini iletti.

Ana Sayfaya Git