Kızını vurdu indirim aldı

Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi Ormançayı Köyü'nde 19 yaşındaki kızı Rabiye Çelikten'i erkeklerle telefonla konuştuğu iddiasıyla kalaşnikof tüfekle vurup ağır yaralayan 46 yaşındaki Mehmet Hanifi Çelikten hakkında, 28 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Çelikten'in kızını 'haksız tahrik altında öldürmeye teşebbüs ettiği' ifade edilerek, ceza indirimi uygulanması istendi.

Haberler 22.08.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çüngüe bal Ormançay Köyünde 5 Temmuz 2016 günü saat 20.30 sralarnda meydana gelen olayda, Mehmet Hanifi çelikten ruhsatsz kalanikof marka tüfekle kz Rabiye çeliktene ate etti. Vücuduna isabet eden 8 kurunla ar yaralanan Rabiye çelikten hastaneye kaldrlarak, tedavi altna alnd. Jandarma ekiplerince gözaltna alnan Mehmet Hanifi çelikten tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla ilgili soruturma balatld. Hazrlanan iddianamede üpheli Mehmet Hanifi çelikten hakknda haksz tahrik altnda kzn kasten öldürmeye teebbüs ve vahim nitelikte silah bulundurma suçlarndan 21 yldan 28 yla kadar hapis cezas talep edildi.

SAVCI HAKSIZ TAHRK NDRM STED

üphelinin olay günü ölen saatlerinde kzna Sen telefonla kiminle konuuyorsun, baka erkeklerle mi konuuyorsun? diye kzdn belirten savc, madur Rabiye çelikenin ise babasn Sana ne, istediimle konuurum, sen bana karamazsn diyerek terslediini kaydetti. üpheli çeliktenin, akam saatlerine Kalanikof marka tüfek ile evin içinde oturan kzna 6 metre mesafeden 8 el ate ettiini belirten savc, Rabiye çeliktenin vücudunda kemik krklar meydana geldiini kaydetti. üphelinin iledii fiilin hukuki anlam ve sonuçlarn alglayp, alglamadnn tespiti için Elaz Ruh ve Sinir Hastalklar Hastanesine sevk edildiini belirten savc, alnan rapora göre Mehmet Hanifi çeliktenin cezai ehliyetinin tam olduunu kaydetti. üphelinin madur kzn haksz tahrik altnda öldürmeye teebbüs ettiini belirten savc, çeliktenin vahim nitelikli silah bulundurma suçundan da cezalandrlmasn istedi.

Tedavisi tamamlanan madur Rabiye çelikten ise olay günü babas ile tarttn belirterek, Babamdan ikayetçi deilim. Babam salkl biri deil, sinir hastasdr. Niye ate ettiini anlamadm dedi.

DERN DEVLET BANA TUZAK KURDU

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sank Mehmet Hanifi çeliktenin yarglanmasna Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Davann ilk celsesinde ifadesi alnan çelikten 2005 ylndan beri üzerine iftira atldn belirterek, çok defa ölümden döndüm. Kzm kaza ile vuruldu. Silah korkutmak için elime aldm. Seri atta olduunu bilmiyordum. Kz yanllkla vuruldu. Ben devletime balym. Derin devlet tarafndan bana tuzak kuruldu. Daha önce de bana tuzaklar kurulmutu. Pencereden sktmda evimin etrafn çevirenleri gördüm. Kendimi korumak için ate ettim ama yanllkla kzm vuruldu. Evin dört tarafn sarmlard. Beni öldüreceklerdi. Silah korkutmak için elime aldm. Vuracaklar diye düünerek tetie bastm. Beni öldürecekler. Üzerimde iftira vardr. Braksanz da, içeride tutsanz da beni bir ekilde öldürecekler. Kzma silah korkmas için dorulttum.dedi.

Sann tutukluluk halinin devamna hükmeden mahkeme, akli dengesinin yerinde olup olmadnn tespiti için stanbul Adli Tp Kurumuna sevk edilmesine karar verdi. Duruma ertelendi.

Ana Sayfaya Git