Kızının nöbetinde okuma öğreniyor

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak oturma eylemini sürdüren Diyarbakır annelerinden 56 yaşındaki Hakkarili Esmer Koç, kardeşi için eylemde olan Aysun Adıyaman'dan okuma yazma öğrenmeye çalışıyor.

Haberler 17.12.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK tarafndan daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak oturma eylemini sürdüren Diyarbakr annelerinden 56 yandaki Hakkarili Esmer Koç, kardei için eylemde olan Aysun Adyamandan okuma yazma dersleri alyor.

Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi devam ederken, souk havaya ramen çadrn içinde evlat nöbetini sürdüren anne ve babalar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarna dikkat ederek evlatlarna kavumann hayalini kuruyor.

Evlat nöbetindeki aileler, kararl mücadelelerinin yan sra dayanma örnei de sergiliyor. Birbirlerinden güç alan annelerden kimi evladnn hayalini kurarak örgü örüyor kimi Kuran okuyor kimi sohbet ediyor kimi de kitap okuyor.

Hakkarinin emdinli ilçesinden 7 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Zübeyde Koç için oturma eylemini sürdüren 56 yandaki Esmer Koç da kardei için oturma eyleminde yer alan Aysun Adyamandan okuma yazma örenmeye çalyor.

- Hep çocuklarma baktm

Koç, yapt açklamada, yllardr kzn her yerde aradn, evladna kavumak için oturma eylemini sürdürdüünü söyledi.

Dier annelerle kararl bir ekilde mücadele ettiklerini aktaran Koç, çocuklar için sonuna kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Okuma yazma bilmediini, kardei için evlat nöbetini sürdüren Adyamann desteiyle okuma yazma örenmek için çaba sarf ettiini dile getiren Koç, Okuma yazmay bilmiyordum. Allah raz olsun bir kzmz bana okuma yazma öretiyor. nallah kzm da gelecek. O da okula balayacak. O kalemi eline alacak. Elindeki kirli silah atacak. Gelip devletimize, askerimize teslim olacak. diye konutu.

Okuma ve yazma örenmenin güzel bir duygu olduunu aktaran Koç, daha önce imkan olmad için bunu gerçekletiremediini dile getirdi.

Koç, 56 yandaym. Hep çocuklarma baktm. Okuma yazma çok güzel. Allah bilmeyenlere de nasip etsin. Ben çok istiyorum. Her eyi örenmeyi, yazmay. dedi.

Kznn elinden zorla kaleminin alndn, daa kaçrldn ifade eden Koç, kzn teslim olmas durumunda onu da okula göndereceini anlatt.

- çok hevesli ve istekli

Hakkariden 4 yl önce 9 yanda daa kaçrlan kardei Hamza için eylemde yer alan Aysun Adyaman da imdiye kadar susturulan, korkutulan ve tehdit edilen anne ve babalarn artk HDPye ve yandalarna sessiz kalmayacan söyledi.

çadrda annelerle bir dayanma içerisinde olduklarn belirten Adyaman, Esmer teyzenin bir ekilde çabaladn, örenmek istediini gördüm. Yardmc olmak istedim. çok hevesli ve istekli. nallah okuma yazma örenir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git