Kızlara özel kitap kafe

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle hizmete açılan kafede, okur yazar buluşmaları, şiir dinletileri, kitap tahlilleri ve yarışmalar düzenlenecek

Haberler 27.09.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Gençlik ve Spor Bakanlnn destei ile kzlara özel Önder Kitap Kafe hizmete açld.

Bakanln Gençlik Projeleri Destek Program kapsamnda Diyarbakr Önder mam Hatipliler Derneince gençlere kitap okuma alkanl kazandrlmas amacyla merkez Kayapnar ilçesinde açl yaplan kafede okur yazar bulumalar, iir dinletileri, kitap tahlilleri, yarmalar düzenlenecek, kitap okuyanlara ücretsiz çay ve kahve ikram edilecek.

Diyarbakr Önder mam Hatipliler Dernei Bakan brahim Gökdemir, kafenin açlnda yapt açklamada, dünyada okuma oranlarna bakldnda Avrupada bu orann yüzde 27, Türkiyede ise binde 1 olduunu söyledi.

KIZLARA ÖZEL KAFE

Gökdemir, özellikle Güneydou Anadolu Bölgesinde kitap okuma orannn çok daha düük olduunu vurgulayarak, kafenin okuma orannn artrlmas için açldn belirtti.

Kz çocuklarnn kitap okuma, kitap edinme açsndan skntlar yaadn ifade eden Gökdemir, kafede yaklak 3 bin kitap bulunduunu aktard.

Kafe sorumlusu Sümeyye Gökdemir, gençlere kitapla buluma imkan salayan kafeye okullara yakn olmas nedeniyle kz çocuklarnn rahatlkla gelebileceini aktard.

Kz örenciler kendilerine özel kafede kitap okumaktan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

SEVNDRC BULUNDU

Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencisi Hatice Timoçin, Diyarbakrda kzlara yönelik bir yer açlmasnn sevindirici olduunu söyledi.

Timoçin, kafede rahat bir çalma ortamna kavutuklarn belirterek, Kzlara yönelik ilk kez böyle bir yer açlyor. Bu kafede ufkumuzun açlacan düündüüm çok sayda kitap var. En önemlisi ders çalabileceimiz bir ortam da var. Üniversiteye hazrlanrken ders çalmak için buray tercih edeceim. diye konutu.

Timoçin, kafenin açlmasnda emei geçenlere teekkür etti.

Açla, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve kz örenciler katld.

Ana Sayfaya Git