KKTC Başbakanı Saner hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Tatar’a sundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunduğunu bildirdi.

Haberler 14.10.2021 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Bakan ve Babakan Ersin Saner, Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Dou Partisi (YDP) ile kurduklar koalisyon hükümetinin istifasn Cumhurbakan Tatara sundu.

Tatar ile görümesi sonras basn mensuplarna açklama yapan Saner, Hükümetin daha fazla sürdürülebilir olmadn gözlemlediimden az önce istifam sundum. En erken zamanda erken seçime gidilmesi gerekiyor. dedi.

Hükümet orta partilerin kendi içinde yaadklar sorunlara dikkati çeken Saner, UBP, tüm milletvekilleri ile Mecliste yer alrken, gerek DPnin kendi içerisindeki milletvekillerini salayamamas gerek YDPnin kendi içinde yaam olduu bir kurultay sonucu partideki bir milletvekilinin de istifa etmesi ile, bugün itibaryla Mecliste çounluumuz da bulunmadndan, yani 26 saymz olmadndan görevi sayn Cumhurbakanna iade etmi bulunmaktaym. ifadelerini kulland.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnn ba gösterdii zorlu artlarda bir aznlk hükümeti kurduklarn belirten Saner, UBP olarak erken seçime de hazr olduklarn söyledi.

KKTCde UBP-DP-YDP koalisyon hükümet protokolü, 8 Aralk 2020de UBP Genel Bakan Vekili Saner, DP Genel Bakan Fikri Ataolu ve YDP Genel Bakan Erhan Arkl tarafndan KKTC Cumhuriyet Meclisinde imzalanm, Bakanlar Kurulu listesi de 9 Aralkta Cumhurbakan Tatar tarafndan onaylanmt.

Ana Sayfaya Git