Klimalarda korona uyarısı

Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin "Delta varyantı bulaşının en yoğun olduğu yerler kapalı alanlardır”

Haberler 11.08.2021 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda havalarn snmasyla birlikte vatandalar kapal ortamlarda bulunan klimalarn önünde uykuya dald, uzmanlar uyararak delta varyant bulann en fazla olduu yerlerin kapal alanlar ve klima önleri olduuna iaret etti.

Diyarbakrda hava scaklklarnn yükselmesiyle birlikte vatandalar kendilerini kapal ortamlarda bulunan klimal alanlara att. Genellikle yallarn vakit namaz sonras camilerde serinleyerek uykuya dalmasnn büyük bir risk tadn ve kapal ortamlarda bulan 10 kat daha fazla olduunu söyleyen Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dal Öretim Üyesi ve Covid-19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, delta varyantnn en hzl yaylma alanlarnn klimal ve kapal ortamlarn olduunu kaydetti. Prof. Dr. Recep Tekin, son zamanlarda Diyarbakrda vaka saysnn artmasnn en büyük sebeplerinden birinin maske, sosyal mesafe ve temizliin önemi kadar kapal alanlarn da etkili olduunu kaydetti. Tekin, Bilindii üzere Diyarbakrda vaka says artmaya balad. in dorusu buna üzülüyoruz ama armyoruz, çünkü geçen ylda ayn durumla kar karya kaldk. Diyarbakrda havalar snd bununla birlikte normallemelerde oldu. Baktmz zaman sahada kapal ortamlarda çok fazla kii bir araya geliyor ve maskede olmad zaman Covid-19 bulamas çok oluyor. unu da çok iyi biliyoruz ki özellikle delta varyantnn bulaclnn daha kolay ve hzl olduu için kapal ve klimal ortamlarda bulacl çok daha fazla oluyor. Bunun dnda taziye düün gibi toplu etkinliklerde bir araya geliyor, maskede takmadklar için virüsün bulacl daha kolay oluyor. Böyle de olunca vaka artlar söz konusu ve ehrimize baktmz zaman hastanelerimizdeki doluluk oran giderek artyor. Birçounu da asz ve iki doz sinovac a yaptrm olanlar oluturuyor. O yüzden halkmzdan unu istiyoruz, pandemi devam ediyor ve ehrimizdeki vaka saylar çok fazla maske, temizlik, hijyene kesinlikle dikkat edelim. Özellikle kapal ortamlardan kapal ortamlardan uzak durmaya olabildiince özen gösterelim. Mümkünse toplu görümelerden ve kalabalk ortamlardan uzak duralm ve alarmz biran önce olalm bu ekilde vaka saylarn azaltmaya çaba gösterelim dedi.

Yallarmz dikkat camilerde uyumayalm

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dal Öretim Üyesi ve Covid-19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, yal vatandalarn camilerde vakit namaz sonras geçirdikleri vakitlerin tehlikeli olduunu vurgulad. Prof. Dr. Tekin, Birde imdi sahaya baktmzda havalarn çok snmasyla birlikte özellikle kapal serin ve klimal ortamlar çok cazip geliyor bunlarn içlerinden de bir tanesi olan camilerimizde de vakit namaz sonras yallarmz burada yatp vakit geçirdiklerini görebiliyoruz. Onlardan isteimiz u özellikle yal hastalarmz Covid-19 açsndan daha risk oluturuyor. Lütfen kapal ortamlarda da uzun uzadya vakit geçirmeyelim, camiye gidecekleri varsa da maske, mesafeye dikkat ederek namazlarn klp ondan sonra çksnlar. çünkü kapal ortamlarda uzun süre vakit geçirmek Covid-19 bulacl konusunda ciddi risk oluturuyor. Bu konuda da gerekli hassasiyeti gösterelim çünkü yallar bizim için kymetli bizim deerlerimiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git