Kök hücre tedavisi için Diyarbakır'ı seçtiler

Diyarbakır’da, kök hücre tedavisinde etkili yöntemlerin uygulandığı Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nde son olarak İzmir, Edirne ve Bursa'dan gelen 3 hasta, sağlığına kavuştu.

Haberler 17.03.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesinde uygulanan kök hücre tedavisi ile ikayetlerinden kurtulmak isteyen üç hasta Diyarbakra geldi.

zmir, Edirne ve Bursadan gelen hastalar, kök hücre tedavisiyle kronik arlarndan kurtulmak için Diyarbakr tercih etti. DÜ Hastaneleri Ar Klinii Algoloji-Ar Uzman Doç. Dr. Haktan Karaman, yapt açklamada, kök hücre tedavisinin, tpta yeni bir tedavi yöntemi olduunu söyledi.

Bu yöntemin gelecein tedavi metodu olabileceine iaret eden Karaman, Kök hücreler, canlnn oluumunda oluan ilk hücrelerdir. Bu hücreler daha sonra bir canly oluturmak için farkllap, organlar olutururlar. Bu hücreler biz var oldukça vücudumuzun baz bölgelerinde sakl olarak bulunmaya devam etmektedir. Vücudumuzda herhangi bir hasar veya travma olduunda, bu hücreler bulunduu yerden hareket edip o bölgelerin iyilemesini salarlar. ifadelerini kulland.

Karaman, bazen bu hücrelerin, hasarl olan yere tanmas gerektiini belirterek, kök hücre tedavisinin de bunu saladn aktard.

Kök hücrelerin en youn bulunduu yerin göbek bölgesi olduunu anlatan Karaman, hastada diz bölgesindeki hasar onarmak için kök hücreleri göbek bölgesinden alarak, özel teknolojik imkanlarla saflatrp, o bölgeye enjekte ettiklerini söyledi.

- lerleyen yllarda daha da geliecek

Karaman, Bu, çan tedavisi. Popüler bir tedavi yöntemi olduu için insanlar, tedavi neredeyse gelip tedaviyi bulmaya çalyorlar. Bütün hasarl olan bölgelere bu tedaviyi uygulamak mümkün. dedi.

Karaman, bu yöntemin, kireçlenme, bel ft ve cinsel salkla ilgili tedavilerde kullanlabildiini aktard.

Karaman bu yöntemin ilerleyen yllarda daha da gelieceini dile getirerek, öyle devam etti:

Gelecekte kök hücre tedavisi sayesinde insanlarn ömrünün 200 yl kadar olabilecei yönünde varsaymlar var. yi seçilmi hastalara bu tedavi yönteminin uygulanmas durumunda, oransal olarak hastalarn yüzde 80inin bu ilemden fayda görecei, bilimsel yaynlarla da aktarlyor. çok ilerlemi vakalar kök hücre aday olarak kabul etmek istemiyoruz. Umut vermemek için. Bu ilemden fayda görebilir diye düündüümüz hastalara bu tedaviyi uyguluyoruz.

Karaman, kök hücre tedavisinde ilemlerin lokal anesteziyle yapldn, ameliyatn ortalama 1,5 saat sürdüünü kaydetti.

Edirneden tedavi için gelen 70 yandaki Muzaffer Geçgel, 3 yldr diz arsndan ikayetçi olduunu belirterek, Diz arlarm için çok hastane gezdim. Burada bu tedavinin yapldn gördüm. Tedavi olmak için Diyarbakra geleceim aklmn ucundan geçmezdi. Bu tedavi yöntemiyle salma kavumay ümit ediyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git