Komşular kurtardı

Diyarbakır'da bir evde sobadan çıkan yangında, alevlerin arasından kalan anne ve 3 çocuğu komşular kurtardı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, anne ve çocukları tedavi altına alındı.

Haberler 10.01.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, Diyarbakrn merkez Balar ilçesi Yeniköy Mahallesi Sento Caddesi üzerinde bulunan bir apartmann 2. katnda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sobaya odun atan ismi örenilemeyen kadn, markete gitmek için ksa süreliine evden ayrld srada sobadan çkan kvlcmlar yangna sebep oldu.

Anne ve çocuklar alevlerin arasnda kald

Yangn srasndan dumanlar görerek eve gelen anne ve yalar 5 ile 13 arasnda deien 3 çocuk alevlerin arasnda kald. Oda içerisinde bulunan kapdan balkon çkarak çlk atp çevreden yardm isteyen anne ve 3 çocuun çln duyan çevre sakinleri evin kapsn krarak alevlerin arsna dalp anne ve çocuklar kurtard.

Anne ve 3 çocuu salk kontrolü için ambulanslarla en yakn hastaneye kaldrlarak tedavi altna alnrken, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yangna annda müdahale ederek kontrol altna alrken, evde büyük çapta hasar olutu.

Balkon kaps kapal olsayd torunlarm imdi hayatta olmayacakt

Taksicilik yaparak evin geçimini salayan Cuma Büyük (50), komularn haber vermesi üzerine eve geldiini belirterek, Komular bana evde yangn çktn belirtmesi üzerine eve geldim. Yangn odun sobasndan çkan kvlcmlardan kaynakl çkm. Tabi bu srada gelinim bu srada aa bakkala gitmi ve yangn çkm. 3 torunum içerideydi ve çocuklar balkon kaps kilitli olmadndan dolay balkona çkarak yardm istemiler. Balkon kaps kapal olsayd torunlarm imdi hayatta olmayacakt. Ben eve gelene kadar torunlar komular kurtarmt dedi.

Öte yandan hastaneye kaldrlan anne ve 3 çocuun salk durumunun iyi olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git