"Komedi Mola" Diyarbakır’da

Diyarbakır Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Komedi Mola"nın 25 Şubat Cuma günü ilk gösterimi yapılacak.

Haberler 22.02.2022 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sa PEK

DYARBAKIR- Diyarbakr ehir Tiyatrolar, her ay farkl skeçlerden oluacak yeni oyunu Komedi Molay sahneye tayor. ki Türkçe ve iki Kürtçe skeçten oluacak oyunun Genel Sanat Yönetmenliini Handan Ekici, yönetmenliini ise Erdal Ayna yapacak.

Oyun, 25 ubat Cuma saat 20.00de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde izleyiciyle buluacak. Sanat Yönetmeni Handan Ekici, ehir Tiyatrolar olarak bu sezon çok dillilik temasyla çalmalarn sürdürdüklerini söyledi.

Oyunlarnda komedi unsurunu öne çkardklarn belirten Ekici, öyle konutu:

Ayr ayr hikayelerle biraz daha komedi unsurunu öne çkaran bir oyun. Her ay dört ayr hikaye ile seyirciyle bulumay planlanyoruz. çok dillilik üzerine çalyoruz. Kürtçe ile baladk ama iin içerisine bölgedeki dier dilleri de katmay düünüyoruz.

çocuklar için Sihirli Anahtar ve Elifin Maceralar oyununu yetikinler için Kürtçe Deri oyununu sahnelemeye devam ettiklerini ifade etti.

Oyunun yönetmeni Erdal Ayna ise çok dilli bir ehirde çok dilli sanat yapmak isteyen gençlere frsat oluturmak amacyla Komedi Mola projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Ayna, unlar kaydetti:

Komedi Mola projesi ile amacmz Diyarbakrda içinde bir cevher tayan, yazma ve oyunculuk yetenei olan gençlere bir frsat alan oluturmak. Bu sahnede, kendi yazdklar metinleri, oyunlar sahneleme frsat salamak istiyoruz. Bizim açmzdan hem Türkçe hem Kürtçe olmas çok önemli. u an youn bir ekilde provalarn yapyoruz.

Gençlere yönelik kültür sanat alanndaki çalmalarna da deinen Ayna, açlan kurslara kontenjann çok üstünde bavurular geldiini aktard. Ayna, kültürel ve sanatsal çalmalara önem vererek gençlerin talebini karlamaya çaltklarn aktard.

Ana Sayfaya Git