Kömür aldı, göktaşı çıktı

Diyarbakır’da bir vatandaş kömür aldı, içerisinde 8 kilogram ağırlığında göktaşı çıktı

Haberler 07.09.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde bir vatandan k aylarnda yakmak için ald kömür torbasnda 8 kilogram gökta çkt.

Olay, Diyarbakrn çnar ilçesinde yaand. Yakup Ermi isimli bir vatanda iddiaya göre Rusyadan ithal edilen kömürlerden ald 50 kilogramlk torbada arl üphe uyandran ta atmayarak kömürlerden ayrd. Daha sonra ykayp kömürü ald irketi arayarak kömür torbasnda ta çkt için ikayette bulundu.

KÖMÜR ALDI, GÖKTAI çIKTI

Evine misafirlie gelen arkadana durumu anlatan Ermi, arkadann gökta üphesiyle mknats testi ile ta deneyerek yaptn görünce, tan bir parçasn krarak teste gönderdi. Aratrmalar sonucunda gökta olduunu örenen Ermi, bu kez ikayetini geri çekerek gökta için alc aramaya balad. Gram 45 dolara yakn olduunu belirten Ermi, ciddi alclarla pazarla çkacan söyledi. Ermi, K hazrl yapmak için kömür siparii verdik. Yaklak 6 ay önce gelen kömür sipariinden torbalar açarken bu tan farkl olduunu hissetim. Arkadalara sordurdum, normal bir ta olmadn ve kömür de olmadn söyledi. Daha sonra bizde kendimize göre aratrmalarmza baladk. Kömür ticareti yapanlar Rusyadan geldiini söyledi. Numunesini alp bilen insanlarla önce Ankaraya daha sonra farkl ehirlere 8er gram olarak gönderdim. Laboratuvar sonuçlarnda yüzde 81 orannda demir çkt. Daha sonra altn ile test yaptk, sürtme sonucu elektriklenme oldu.

Sonrasnda televizyona yaklatrdk renk deitirdiini gördük. Mknats da yaklatrdmzda kendisini rahatlkla tutmakta. Gökta hatta 1 milyon yllk olduu söyleniyor. Biz bunu satacaz, faydalanalm. Yapm olduumuz aratrmalara göre gram 45 dolara kadar deitii söylenmekte. Biz burada aç gözlülük yapma peine dümeyeceiz. Fazlada fiyatn düürmeyeceiz. Maksat biz ve çevremiz faydalansn. Numunelerde gram olarak eksildi, uanda ham olarak net 8 kilogram. Ele alndnda kendi boyutundan daha ar olduunu hissedebiliyorsunuz. Kömürü aldmda torbas 50 TL idi. in ilginç taraf armakla beraber tepki gösterdim, bizi kandrdlar dedik firmay aramak aklma geldi, aratrma sonucu gökta olduunu görünce öfkemiz yerini sevince brakt dedi.

Ana Sayfaya Git