Komutana Son Görev

Astsubay Başçavuş Mehmet Albay'ın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketi Çanakkale'ye gönderildi

Haberler 22.06.2015 - 09:40 Son Güncelleme : 22.06.2015 - 09:40

Diyarbakırın Ergani ilçesinde trafik kazasında şehit olan ilçedeki Merkez Jandarma Karakolunun komutanı Başçavuş Mehmet Albay için tören düzenledi.

CENZE TÖRENİ

Albay için Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende şehidin özgeçmişi okundu, dualar edildi. Daha sonra Albayın cenazesi memleketi çanakkaleye gönderildi.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kurum amirleri ile şehit yakınları katıldı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Albayın cenazesi, çanakkalenin Yenice ilçesine bağlı Karaaydın köyünde toprağa verildi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da çelenk gönderdi.

ELAZIĞA UĞURLANDI

Öte yandan, Denizlinin Honaz İlçesinde tarihi eser kaçakçıları kovalarken uçuruma düşerek şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Uzman çavuş Cengiz Darbaş için saat 14.00te Denizli İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Şehit Darbaşın 5 aylık hamile eşi Gül Darbaş, 2 yaşındaki kızı Azra Darbaş, yakınları ve çok sayıda askeri yetkili katılldığı cenaze töreninde tabuta sarılan Gül Darbaş, Biz sensiz nasıl yaşarız? diyerek ağladı.

Babalar Gününde babasız kaldığından habersiz küçük Azra ise tören alanında koşup oynadı. Törende, 4 yıldır Honazda görev yapan uzman çavuş Darbaşın silah arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Buradaki törenin ardından şehidin cenazesi çardak Havaalanına götürülüp, saat 15.15te askeri uçakla toprağa verilmek üzere memleketi Elazığa gönderildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır