Konserveler belediyeden

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci "Ham maddeleri belediye ve kaymakamlığımız sağlıyor. Kadınlarımız da burada ürettikleri ürünleri kendi kullanımlarına, komşularına, muhtaç, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımıza ulaştırıyor"

Haberler 15.10.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesindeki Aile Destek Merkezinde (ADEM) 20 kadn, ihtiyaç sahipleri için ev yapm konserve ve turu üretiyor.

Yeniehir Kaymakaml Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Gevher Nesibe Sultan Aile Destek Merkezinin bahçesinde 20 kadn, günde 100 kavanoz konserve ve turu hazrlyor.

Kaymakamlk ve belediyenin desteiyle, kadnlarn hünerli elleriyle hazrlanan konserve ve turular, ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulatrlyor.

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, ADEMe gelerek kadnlarn gerçekletirdii üretime ilikin bilgi ald.

Beikçi, yapt açklamada, 9 farkl ADEMde kadnlara yönelik çeitli dallarda kurs programlarnn devam ettiini söyledi.

HTYAç SAHBNE KONSERVE DESTE

Salgn sürecinin getirdii kstlamalarn yava yava yeni normale dönüü ile merkezlerde programlar balattklarn ifade eden Beikçi, kurs programlarn, kadnlara maddi ve manevi katk salayarak, ekonomik deerler elde edebilecekleri konsepte dönütürmeye çaltklarn aktard.

Beikçi, Kaymakamlk ve belediye ekiplerimiz sayesinde kadnlarmza konserve domates, turu ve makarna ihtiyaçlarn karlayabilecekleri, ayn zamanda bundan ekonomik bir fayda salayabilecekleri konseptte program balattk. Ham maddeleri belediye ve kaymakamlmz salyor. Kadnlarmz da burada ürettikleri ürünleri kendi kullanmlarna, komularna, muhtaç, yal ve kimsesiz vatandalarmza ulatryor. diye konutu.

Buradaki faaliyetin kendileri için laboratuvar çalmas olduunu kaydeden Beikçi, Ticaret Bakan Ruhsar Pekcann talimatlaryla Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Program kapsamnda, kadnlara yönelik hibe programlarn balatldn aktard.

Beikçi, Yeniehir ilçesinde ilk kadn kooperatifini kurma çalmalarnda son noktaya geldiklerini anlatarak, kooperatifte Bakanln hibe programndan faydalanarak, yerel ekonomiye ciddi manada katk salayacak üretime devam edeceklerini bildirdi.

DYARBAKIRLI KADINLAR HAZIRLIYOR

Kadnlara belediyenin desteiyle sat noktas temin edeceklerini ifade eden Beikçi, unlar kaydetti:

Yasal, hukuka uygun, organik, hijyenik, çevreye duyarl ve ekolojik bir ekilde, kadnlar, ürettikleri ürünlerin hem satn yapacak hem de ihtiyaç sahibi vatandalara ücretsiz bir ekilde ulatracak. Planladmz rakamlarn en ksa sürede üzerine çktk. lçenin yaklak 220 bin nüfusu var. Bunun yüzde 75i Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfmzdan belirli aralklarla yardm alan aileler. Tamamna ulamak mümkün olmasa da özellikle 65 ya üstü ve kimsesiz yaayan yallarmza ulamaya çalyoruz. Kooperatifimizi de kurarak ve üretimi artrmakla hedef kitlemiz zaman içerisinde daha da artacaktr.

Ana Sayfaya Git