Konutlarına yerleştiler

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 96 aile yeni konutlarına yerleşti.

Haberler 29.01.2022 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda Kentsel Dönüüm Projesi kapsamnda anlamaya varlan 96 aile, TOK tarafndan ina edilen konutlara yerletirildi.

Fiskaya semtinde Dicle ve Ferit Kök mahallelerinde 2017 ylnda çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanlnca riskli alan ilan edilmesinin ardndan balatlan kentsel dönüüm çalmalar devam ederken, toplam 5 etapta gerçekletirilecek Kentsel Dönüüm Projesi kapsamnda yer alan 1. etapta bulunan 93 dönümlük alandaki 245 hak sahibiyle anlama salad.

Hak sahiplerinden 96s ile TOK konut sözlemesi, 149 hak sahibi ile de nakit bedel anlamas yapld. Hak sahiplerine ödemelerini nakit yapan Büyükehir Belediyesi, konut edinimi artyla anlat 96 vatandaa da TOK konutlarnn anahtarn teslim etti. Vatandalar, TOK tarafndan ina edilen konutlara yerleti.

Konutlara yerleenlerden Mehmet Orak, 53 yl Fiskayada ikamet ettiini ve kentsel dönüümden memnuniyet duyduunu belirtti.

Fiskayada kaldklar dönemlerde zorluklar çektiini anlatan Orak, kentsel dönüümün balamasyla rzasyla anlama yaptn ve TOKdeki dairede konforlu yaam sürdüklerini dile getirdi.

KONUTLARINA YERLETLER

Orak, öyle konutu:

Herhangi bir skntmz yok. Burada kaloriferli, lüks bir eve girdik. Ne kömür ne odun derdim var. Scak suyum var. Burada yaam daha güzel. Daha önce gecekonduda kalyorduk.

çocukluunun geçtii Fiskayann kentsel dönüümle daha güzel olacan belirten Orak, Belediye o bölgede park yapacak. nallah Allah bize nasip eder, gideriz, o parklarda otururuz. Vali Münir Karalolu, gerçekten yapt iin peinden gidiyor, Diyarbakr için ne gerekiyorsa onu yapyor. Biz çok memnunuz. Allah raz olsun. ifadelerini kulland.

72 yandaki Faik çiftçi de Fiskayada gecekondu tarznda bir evde kaldklarn dile getirerek, Fiskaya bölgesinde yerleimin düzensiz olduunu anlatt.

Scak yuvaya kavutuu için mutlu olduklarn belirten çiftçi, Devlet bize yardmc oluyor. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin. dedi.

Ana Sayfaya Git