Köprülü kavşak Kış için ürküttü

Batıkent bölgesinde beklenen köprülü kavşak faaliyete girdi ancak, yokuş ve rampanın dik olması büyük tehlike oluşturmaya başladı. Araç sürücüleri tehlikeye dikkat çekerken, kavşağın mimarı yapısının yeniden dizayn edilmesi istedi.

Haberler 13.09.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batkent bölgesinde beklenen köprülü kavak faaliyete girdi ancak, yoku ve rampann dik olmas büyük tehlike oluturmaya balad. Araç sürücüleri tehlikeye dikkat çekerken, kavan mimar yapsnn yeniden dizayn edilmesi istedi.

MMARI YAPISI KÖTÜ

Merkez Balar ilçesi Batkent semtinde tren yolunda yaplan hemzemin geçit ve köprülü kavak faaliyete girdi ancak, yoku ve rampann dik olmas nedeniyle ad tehlikeli geçide dönerken, araç sürücüleri tepki gösterdi. Mimar yapsnn yeniden gözden geçirilmesini isteyen araç sürüçüleri, k aylarnda en küçük buzlanmann facialara yol açabileceini söyledi.

ZNCRLEME KAZALAR

Köprülü kavan bulunduu semtte yaayan Kadri Fidan, Köprülü kava yapmlar ancak fazla dik olmu. K aynda kayma yapar ve kazalara neden olabilir. Mimar ya da mühendisinin düünmesi gerekiyordu. dedi. Araç sürücülerinden Mecit Bilgin ile Hasan Dolu ise Rampa çok yüksek, kn sknt olabilir derken, Ahmet Tez de Eer buzlanma olursa, zincirleme trafik kazalar kaçnlmaz hale gelir diye konutu.

Merkez Balar ilçesi Batkent semtinde tren yolunda yaplan hemzemin geçit ve köprülü kavak faaliyete girdi ancak, yoku ve rampann dik olmas nedeniyle ad tehlikeli geçide dönerken, araç sürücüleri tepki gösterdi. Mimar yapsnn yeniden gözden geçirilmesini isteyen araç sürüçüleri, k aylarnda en küçük buzlanmann facialara yol açabileceini söyledi.

Devlet Demir Yollar, Toplu Konut daresi ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin koordinesinde yaplan hemzemin geçit ve köprülü kavak araç trafiine açlrken araç sürücüleri, köprülü kavaktaki rampann k aynda basit bir don olaynda dahi köprünün kullanlmasnn mümkün olmayacan belirtti.

Vatanda tepkili!

Yaklak 1 ylda tamamlanma aamasna gelen projenin Diyarbakr için önemli bir yatrm olduu ve trafie büyük katk salayaca bekleniyor. Öte yandan, trafie de büyük bir katk salanmasn arzu eden vatandalar, milyonlarca lira harcanan köprünün eksiklikleri ve mimar durumuna tepki gösterdi.

Millet perian olur

Köprülü kavan bulunduu semtte yaayan Kadri Fidan, Batkentte oturan bir vatanda olarak yaplan yol çalmalarn takdir ettiini ve her zaman hizmet yapanlar desteklediini söyledi. çalmalarn olduunu ifade eden Fidan, çalmalarda personel ve araç eksiklii var. Az içi ve az i makinesi çaltryorlar. K gelip her yer yamur çamur olduunda bu iler bitmez, millet perian olur. dedi.

Düünmeleri gerekiyordu

Eksiklerin olduunu belirten Fidan, Bir köprüde birkaç eleman ve birkaç i makinesi çalyor. Böyle bir yerde 10 içinin çalmas gerekiyorken, sadece bir kii çalyor. Köprülü kava yapmlar ancak fazla dik olmu. K aynda kayma yapar ve kazalara neden olabilir. Küçük bir buzlanma büyük sorunlara neden olabilir. Ben ahsi olarak bu köprülü kava buzlanmada tehlikeli görüyorum. Mimar ya da mühendisinin düünmesi gerekiyordu. eklinde konutu.

Bundan fazlasn beklemiyordum

Köprüden ilk defa geçen ahin Özcan da Köprü genel olarak iyi olsa da yüksek gibi geldi. ehir içinde bundan fazlasn beklemiyordum. Olumlu karlyorum yine de. diye konutu. Köprüyü çok beendiini söyleyen baka bir araç sürücüsü Arif cel, ekiplerin k aynda gerekli çalmay yapmas halinde herhangi bir sknt yaanacana inanmadn dile getirdi.

Rampa kn sknt olabilir

Araç sürücülerinden Mecit Bilgin ile Hasan Dolu ise Uygundur ancak daha tam olarak çalmalarn bitmediini düünüyorum. Eksiklikler var, bu eksiklikleri herhalde giderecekler. Rampa biraz yüksek, kn sknt olabilir. ifadelerini kulland.

Köprülü kavaktan oldukça memnun kaldklarn dile getiren Ahmet Tez de Eer buzlanma olursa, yüzde 90 sorunlar ortaya çkar. dedi.

Böyle rampa m olur?

Köprülü kavan kentin ihtiyac olan bir hizmet olduunu ifade eden Ali Can ise Bir hizmet yaplacaksa doru düzgün yaplr. Trilyonlarca para ile bu köprüyü yaptlar ancak bu yaz mevsiminde dahi insanlar köprüden araçlar ile geçerken tereddüt ediyor. Kald ki k aynda vatandalar araçlaryla köprüden nasl geçecek. Böyle rampa m olur? Bu ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git