Korkmasınlar, kazanacaklar

Suriye’de çocukları PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD/YPG tarafından kaçırılan ve Kamışlı kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde evlat nöbetine başlayan ailelere Diyarbakır HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden destek geldi. Aileler adına Kamışlı'daki ailelere seslenen Celil Bektaş, “Hiç korkmasınlar, yola devam etsinler, kazanacaklar” dedi.

Haberler 01.12.2021 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 Mays 2019da, olu Yusuf Bektan HDP Diyarbakr il binasndan terör örgütüne götürüldüünü ifade eden Celil Bekta, Hacire Akar anamzla bu süreci balattk. Birken 5 olduk, 10 olduk. imdi saymz her geçen gün artyor. 33 evladmz döndü. Aileleri çadrda olmayanlardan da 500 kii döndü. Bu çadrn baarsdr. Buradan kendi çocuuma ve arkadalarna da sesleniyorum. lk frsatta gelin. Ceza yok, bir ey yok. Gelin ve ailelerinize kavuun diye konutu.

KAMILIYA DESTEK

çocuklarnn terör örgütü PYD/ YPG tarafndan zorla kaçrld gerekçesiyle Suriyenin Kaml kentindeki Birlemi Milletler (BM) binas önünde evlat nöbeti tutan ailelere seslenen Bekta, Suriyede Kamlda çocuklar terör örgütü tarafndan zorla kaçrlan baz aileler Birlemi Milletler kapsna gitmiler. Ben buradan Diyarbakr aileleri adna kendilerine çok çok selam gönderiyorum. Biz onlara destek veriyoruz. Sakn brakmasnlar, kazanacaklar. Biz kazandk onlar da kazanacaklar. Hiç korkmasnlar, yola devam etsinler. Hiç kalkmasnlar, çoalmaya baksnlar. Kazanacaklar. Onlar, Suriyede çocuklarna daha yakn olduklar için avantajldr. Dierleri de onlara destek versinler. Bütün Suriye halk ayaklansn, bizler de burada onlar destekleyeceiz. Biz hiçbir zaman onlar yalnz brakmayacaz. Suriyede milletin evine gidiyorsunuz, 13 yandaki çocuu zorla alyorsunuz. 13 yandaki çocuu nasl alyorsunuz ? dedi.

HDP PART BNASINI KAPATIP KAçTI, çÜNKÜ SUçLU

HDP il binas önündeki eylemlerinin olumlu yönde sonuç verdiine iaret eden Bekta, Ben buradan Türkiye halkna sesleniyorum. Ayaklann gelin buraya. Biz kar k demeden HDPnin peini brakmadk. u anda bizim verdiimiz mücadele sayesinde 33 çocuumuz geldi. Bunun dnda 500 çocuumuz teslim oldu, ailelerin yannda. Katlm da sfrdr. Bu çadrn baarsdr. HDP parti binasn kapatp kaçt, çünkü suçlu. Eer HDPde biraz vicdan varsa bu anne ve babalara hesap versinler. Biz sizden özür diliyoruz desinler. Yaptklar zulmü de inkar ediyorlar. Buradan HDPye sesleniyorum, bu anne ve babalarn çocuklarn getirsin. Gelsin bize destek versinler. Gidip bu çocuklarmz alalm. HDP gelsin bize öncülük etsin, çocuklarmz Suriyeden alp gelelim dedi.

Ana Sayfaya Git