Korkulan başa geldi

9 günlük bayram tatili sonrası korona virüs yoğun bakım bölümünde yatakların doluluk oranı yüzde 40’lara ulaştı. Kuralların hiçe sayıldığı kentte bazı vatandaşlar maske takmazken, PCR testi için hastane önünde uzun kuyruklar oluştu.

Haberler 27.07.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde 9 günlük bayram tatili sonras korona virüs youn bakm bölümünde yataklarn doluluk oran yüzde 40lara ulat. Kurallarn hiçe sayld kentte baz vatandalar maske takmazken, bir kiinin maskeyi yüzüne deil kafasna takt görüldü. Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekim Yardmcs Dr. Yenal Karakoç kent sakinlerine uyarda bulunarak, Diyarbakrda ciddi oranda bir vaka artnn olduunun ve bunun da tek sebebinin kurallara uymamaktan ve a olmamaktan kaynakladn söyledi.

YATAKLAR YÜZDE 40 DOLU

Salk Bakanlnn yeni tip korona virüs (Covid-19) ile ilgili haftalk verilerine göre, Diyarbakr son bir haftada vaka says en çok artan iller arasnda yer alrken, bakanln a ile ilgili verilerinde ise kent, en az bir doz a yaplanlarn orannn en düük olduu iller arasnda. Kentte sosyal mesafe ve hijyen ile maske takma kurallarna uyum konusunda rehavete kaplrken, Diyarbakr Eitim ve Aratrma Hastanesinde yatak doluluk oranlar bir haftada yüzde 40a yükseldi.

YOUN BAKIM ÜNTESNDEK 24 AIR HASTA BULUNUYOR

Kentte yeniden trmana geçen korona virüs salgn sebebiyle Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesindeki klinikte 70, youn bakmda 24 kii tedavi görüyor. Dicle Üniversitesi Hastanesinde ise korona virüs kliniinde 9, youn bakmda ise 5 kii, Kadn Doum Hastanesindeki klinikte 6s kadn 2si çocuk olmak üzere 8 kiinin tedavi gördüü örenildi.

MASKEY YÜZÜNE DEL, KAFASINA TAKTI

Diyarbakrda kurallara uymayanlarn görüntüsü kameraya yansrken, baz vatandalar maske takmazken bir vatanda ise maskeyi yüzüne takmak yerine kafasnn üzerine takarken görüntülendi.

GÜNDE BN K TEST çN BAVURUYOR

Korona virüsün trmana geçmesi nedeniyle vatandalara uyarlarda bulunan Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekim Yardmcs Dr. Yenal Karakoç, Diyarbakr uzun bir dönemdir vatandalarmz a olmalar konusunda davet ettiklerini ama kentte alama orannn düük olduunu belirterek, Alamada ülke sralamasnn sonundayz. Dolaysyla buda korona virüs hasta saysnn yükselmesine neden olmakta. Hastanemiz sürecin bandan bu yana ana pandemi hastanesi olarak hizmet vermektedir. Bununla ilgili youn bakm yatak doluluk oranmz yüzde 40 seviyelerine ulat. Servislerimizde yatan hasta saymz yüzde 54 seviyesine ulam durumda. Buda özellikle bayram süreci balad günden bu yana ciddi sayda bir yükselie geçti. 9 günlük bayram tatili boyunca hastanemizde ciddi oranda bir bavuru bulunmaktadr. Günde yaklak bin kii hastanemize korona virüs üphesiyle test için bavuruda bulunuyor dedi.

HERKES AI OLMAYA DAVET EDYORUZ

Diyarbakrda ciddi oranda bir vaka artnn olduunun ve bununda tek sebebinin kurallara uymamaktan kaynakladn ifade eden Karakoç, Diyarbakrn her bölgesinde son günlerde ciddi bir rehavete kapldn görmekteyiz. Sosyal mesafe, temizlik kurlar ve maske kurallarna uyulmuyor. Kurallara uyma noktasnda uyulmadnda temasta art olmaktadr. Temas arttnda vaka orannda ciddi bir ekilde arta geçtik. En önemlisi Diyarbakrdaki her vatandamzn özellikle a olmalar ve bu sürece uymalarn rica ediyoruz. A olmann en büyük avantaj hastaneye ve youn bakmda kalmay yüzde 95 orannda azaltyor. O yüzden herkesi a olmaya davet ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git