Korkunç kaza!

6 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan sürücünün serbest kalmasına tepki

Haberler 29.07.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir sitede bisiklet sürmek için evden çkan Alan Mirhat Uyansz (6), site içinde hz yapan kamyonetin çarpmasyla yaamn yitirdi. Mirhatn son anlar güvenlik kameralarna yansd, olayn ardndan sürücünün serbest braklmasna aile tepki gösterdi.

Olay, 22 Temmuzda Balar ilçesi Baclar Mahallesindeki bir sitede saat 20.30 sralarnda meydana geldi. çile ve Yemlihan Uyansz çiftinin en küçük çocuklar Alan Mirhat Uyansz, bisikletini alarak site içindeki arkadalarnn yanna gitti. Mirhat Uyansz, bisiklet sürerken, iddiaya göre, çalann brakmak için siteye gelen ve ismi örenilemeyen sürücünün yönetimindeki 72 AAL 948 plakal kamyonet, manevra yapt srada çarpt. Bir araçla hastaneye götürülen Mirhat Uyansz, yaplan tüm müdahaleye ramen kurtarlamad.

SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

Olayn ardndan gözaltna alnan sürücü, ifadesi alndktan sonra serbest brakld. Uyansz ailesi, sürücünün tutuklanmas için suç duyurusunda bulundu. Gözyalaryla konuan anne çile Uyansz, Sevdii yemei yaptm ona. O gün hiç yemek yemedi. En son onunla balkonda oturmutuk. Gelip yanmda oturdu, elinde de bir pervane vard bana sordu nasl oluyor diye. O gün de çok güzel bir hava vard. Uzatt ve pervane döndü, sonra bana bakp öyle bir gülümsedi ki. Ben neden bana güldüünü sordum ve onun diliyle konutum. Benim yanam öptü. Sonra ben de onu öpmek istediimi söyledim. O bana dönünce hep burnunun ucunu öperdim. Ben kolunu öptüm, burnunu öpüp öpmediimi hatrlamyorum. Pervaneyi gözüme tuttum ben seni görmüyorum dedim, oda aynsn yapt bana onu söyledi. Yanmda ayrldktan sonra d kapya gidene kadar bana bakarak el sallad. Bana aaya gideceini söyledi. Gittikten 5-10 dakika olmadan haberi geldi. Olum benimle vedalat öyle gitti, son görüntüsü ve tebessümüyle baklar sanki hissediyordu ama dile getiremedi. O daha çok küçüktü. Ben imdiye kadar çocuuma çarpan kiiyle ilgili bir ey sormadm. Duymak da istemiyorum. çin yanyor parçalanyor ama ona beddua da etmedim. Cieri yansn demedim diye konutu.

ÖYLE BÜYÜK BR ACI K, ALLAH KMSEYE YAATMASIN

Baba Yemlihan Uyansz da sürücünün tutuklanmas için suç duyurusunda bulunduklarn belirterek, unlar söyledi:

Arkadalarla bulumak için kafeteryaya gitmitim. Yarm saat sonra güvenlik beni arad. Mirhata araba çarptn söyledi. Ben de hemen çktm hastaneye gittim. Bugün avukat araclyla suç duyurusunda bulundum. Öyle büyük bir ac ki Allah kimseye yaatmasn. Ama 6 yandaki bir çocuk bayram günü sitede oynuyor. Site ne demektir, çocuklarn güvenlii içerisinde oynad yer. Sitede oynuyor, içeriye giriyor ve çocua çarpyor daha sonra da 2 saatin ardndan elini kolunu sallayarak darda geziyor.

Mirhat Uyanszn kaza öncesi anlarna ait görüntüleri güvenlik kamerasna yansd.

Ana Sayfaya Git