Korona ciğeri vurdu

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını Diyarbakır ciğerini de vurdu. Her gün binlerce kişinin yemek için önünde uzun kuyruklar oluşturduğu ciğerciler, korona virüsü salgını nedeniyle müşteri bulamazken, bazı işletmeler de az sayıdaki siparişleri evlere teslim ediyor.

Haberler 08.04.2020 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda her gün yaklak 5 ton tüketilen ciere de talep yüzde 90 oranda azald. Birçok i yeri korona virüs nedeni kepenk açmazken, açk olan az sayda iletme de siparileri evlere teslim ediyor.

Diyarbakrda 20 yla yakndr vatandalara hizmet veren Cierustam isimli restoran, cieri vatandalarn ayana kadar götürmeye balad. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann evde kal çars üzerine evlerinde çkmayan vatandalarn siparilerini alan Cierustam restoran, hijyenik ortamda piirdii cieri vatandalarn ev ve i yerlerine ulatryor.

KORONA VRÜS BZM LERMZ YÜZDE 90 DOLAYINDA ETKLED

letmeci Bar Paçal, Korona virüs bizim ilerimizi yüzde 90 dolaynda etkiledi. Daha önce yaptmz iin yüzde 10unu yapmaktayz ve tabi bunlarn tamamna yakn paket servisi. Dileyen misafirlerimize de ev ve i yerlerine kadar paket servisi yapyoruz. Kesinlikle restoranmza misafir kabul etmemekteyiz. Kabul etmememizin sebebi tüm dünyay etkisi altna alan korona virüs salgndr. Bu süreçte bizler de misafirlerimizin saln düündüümüz için kesinlikle misafir almyoruz. Restoranmzda tüm hijyen kurallarna uymaktayz. çileri Bakanlnn ve Salk Bakanlnn belirlemi olduu hijyen kurallarna tamamen uymaktayz dedi.

DYARBAKIR CER LK DEFA BÖYLE BR HEZMETE URUYOR

Vatandalara çarda da bulunan Paçal, Eskisi gibi burada Diyarbakr cierini doya doya yiyeceiz ve en lezzetli cierleri burada yiyeceiz. Diyarbakr cieri ilk defa böyle bir hezimete uruyor ve ilk defa bu kadar Diyarbakrllardan uzakta kalyor. En yakn zamanda ciere ulamak için lütfen evinizde kaln, biz zaten sizin için çalyoruz. Sizlere bir telefon kadar yaknz. stediiniz zaman arayn cierin lezzetine doyun diye konutu.

Ana Sayfaya Git