Korona fırsatçılığı

Türkiye'nin en kapsamlı İş Güvenliği Ekipmanları Merkezi (İŞGEM) Genel Müdürü ve iş güvenliği uzmanı Mehmet Narin, Çin'den dünyaya yayılan korona virüsü sonrasında maske de olduğu gibi eldiven ve tulum satışlarının da karaborsaya düştüğünü söyledi.

Haberler 04.03.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Türkiyenin en kapsaml Güvenlii Ekipmanlar Merkezi (GEM) Genel Müdürü ve i güvenlii uzman Mehmet Narin, çinden dünyaya yaylan korona virüsü sonrasnda maske de olduu gibi eldiven ve tulum satlarnn da karaborsaya dütüünü söyledi. Narin, Kutuda 50 adet bulunan tek kullanmlk eldivenlerin fiyat 13 liradan 80 liraya çkt. Tek kullanmlk tulumlar 3 liradan 120 liraya çkt dedi.

GEM Genel Müdürü ve i güvenlii uzman Mehmet Narin, çinden dünyaya yaylan korona virüs sonrasnda maske de olduu gibi eldiven ve tulum satlarn da karaborsaya dütüünü belirterek önemli açklamalarda bulundu. Narin, çinde ortaya çkan ve dünyaya hzla yaylan korona virüs önleyici tedbirleri arasnda yer alan maske, tulum, gözlük ve tbbi eldiven ile baz dezenfekte ürünlerine olan ilgi fiyatlarn astronomik rakamlara ulamasna yol açt. Söz konusu ürünlere yönelik iç ve d talebin patlamasyla birlikte frsatçlara gün domu oldu. Ayrca baz dolandrlma durumlar yaanmaktadr. Maske ve eldiven kutularna peçete doldurularak satldn duyduk dedi.

Vatandalarmz görmedikleri ürünleri kesinlikle almasn

Yabanclarn Türkiyeye akn etmesinin art niyetli odaklarn itahn kabarttn ifade eden Narin, Vatandalarmzn madur olmamak için görmedikleri ürünleri kesinlikle almamalar, sadece gerçek anlamda bu ii yapan güvenilir esnafa ulamalar çok önemlidir. Ayrca tarafmza gelen baz taleplerin arkasnda onlarca komisyoncu ve arac olduunu görüyoruz, hal böyle olunca fiyatlarn müteriye ulaana kadar ar derecede katlanarak yükselmesine neden oluyor. Kutularda satlan eldivenlerin fiyat 12 ila 13 lira arasnda deiiyordu, fakat uanda bu fiyat 80 liradan satlyor. Neredeyse 8 kat fazlasna vatandalara satyorlar. Görmü olduunuz tabloda olduu gibi tulum fiyatlar 4,5 liraya satlan tek kullanmlk tulum fiyat ise 120 liraya kadar satlyor ve hiç biri gerçek fiyat deildir. Vatandalarn panie kaplmamas, taleplerini zamana yaymas ile ilgili olarak maskelerde olduu gibi uanda eldiven ve tek kullanmlk tulumlarda da ayn uyary yapyoruz diye konutu.

Karaborsaclarn hevesi kursaklarnda kalacak

Korona virüsü yaylan ülkeler haritasna bakldnda Türkiyenin hala en güvenli ülke konumunda olduunu bir kez daha vurgulamak istediklerini aktaran Narin, Tüm üretici ve satclara vicdanl ve merhametli bir sat politikas izlemeleri konusunda uyaryoruz. Ülkemize ve milletimize duyulan güveni kötüye kullanmak suretiyle ticaret yapanlarn hevesleri kursaklarnda kalacaktr. u anda stokçuluk yapanlarn mallar da ann bulunmasyla ellerinde kalacaktr. Daha önce de dediim gibi devletimizin destek vermesi durumunda Diyarbakrda büyük bir maske, eldiven ve tulum üzerinde üretim tesisi kurma düüncemiz ve hazrlklarmz var. uanda makine temininde yaadmz zorluklardan ötürü harekete geçemiyoruz. nallah bunu da en ksa zamanda yapacaz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git