Köstebeklere ceza yağdı!

Lice ilçesinde, askeri araçla uyuşturucu sevkiyatı yapan, operasyonları önceden bildiren, esrar tarlaları için rüşvet aldıkları belirlenen üç uzman çavuşa ceza yağdı.

Haberler 24.05.2022 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde jandarmaya ait zimmetli araçla emanette kaytl uyuturucuyu dar çkarp sattklar ve parasn aralarnda pay ettikleri, uyuturucu ekimi yapan tacirlere önceden operasyon bilgisini szdrp önlem almalarn saladklar, uyuturucu tarlalarn tespit edip sulama malzemelerine el koyup tutanak tutmadklar, ardndan bu kiilerden para alp sulama motorlarn iade ettikleri tespit üç uzman çavua 11er yl hapis cezas verildi.

Licenin Dibek, Yolçat ve çada Köylerinde esrar ekimi yapan uyuturucu tacirlerine operasyondan bir gün önce haber verip önlem almalarn salayan, emanette kaytl esrar jandarma envanterindeki araçla dar çkarp sattklar iddiasyla yarglanan Lice Merkez Karakol Komutan H.K, uzman çavular F.Ö, O.T, K.T ve askerlerle uyuturucu ticareti yaptklar ileri sürülen A.Y, Y.B ve N. ile ilgili dava Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

JANDARMA ARACIYLA JANDARMA DEPOSUNDAK ESRARI çALDI

Uzman çavu F.Ö, unlar söyledi: Uyuturucuyu Lice Jandarma Komutanlnda helikopter pistinin yanndaki emanet deposundan aldm. Deponun anahtar uzman çavu O.Tdeydi. Kendisinden 10 kilo esrar istedim. Diyarbakrda bir müteri bulup anlatktan sonra uzman çavular O.T ile K.Tye de pay verecektim. O.T emanet deposunun anahtarn bana verdi. 6 bez torba içindeki esrar çkarp srt çantama koydum.

Uzman çavu K.T, jandarma envanterinde kaytl pikapla deponun önüne geldi. Pikaba yerletirip yola çktm. Mermer Jandarma Karakolu önünde narkotik köpekleri araca tepki verince yakalandm. Ancak yakalanmadan önce Karakol Komutan H.K, ele geçen uyuturucuyu tartp emanete aldn, 5 kilosunu kendine ayrdn bana anlatt. Esrar Tepe Köyü Muhtar A.Yye Diyarbakrda teslim etmemi istedi. Yol kontrolünde jandarma kimliimi kullanarak geçtim, esrar bu kiiye teslim edip 38 bin lira aldm.

11 bin lirasn kendime, geri kalann H.Kya verdim. H.Kda parann 11 bin lirasn uzman çavu K.Tye verdi. Uyuturucu ticareti yapmaktan cezaevinde tutuklu olan Ali Bulut ile olu Berkant Bulutun cezaevinden çkarlmas için karakol komutan H.Knn para karl anlatn örendim. Buna dair tüm görümeler Whatsapp üzerinden görüntülü yaplyordu. Beni maa olarak kullandlar, pimanm.

HAKME MUHBRMZDR DYE TANITTI

Uzman çavu K.T de piman olup suçunu itiraf ederek unlar anlatt:

Uyuturucu suçundan tutuklu Ali Bulutun cezaevinden tahliye edilmesi için karakol komutan H.K ile görüüldü. Tahliye için 300 bin lira vereceklerini söylediler. Görümede ben de vardm, onlara Bizden haber bekleyin dedik. Bulutun cezaevinden çkarlmas için komutanm H.K ile görütüümde Bu i çözülür deil mi? diye sordum.

O da nallah çözülecek dedi. H.Knn baba ve olunun tahliyesi için Lice Adliyesinde bir hakimle görütüünü, tutuklanan bu kiilerin jandarma muhbiri olduklarn ve devlete yardm ettiklerini hakime söyleyip tahliye olmalar için srarc olduunu biliyorum.

Diyarbakrda bir pastanede uyuturucu alacak kiilerle bulutuk. Uzman çavu F.Ö, yanndaki numuneyi gösterip Mal beenirseniz, yarn 10 kilo getirebiliriz dedi. Anlama salannca F.Ö, beni emanet deposuna çard ve birlikte esrar çkarp benim kullandm araca yükledik. Esrar Diyarbakrda oto sanayi sitesinde kaportaclk yapan Murat adl kiiye satld.

LEM YAPMADIK, TUTANAK TUTMADIK PARAYI ZARFLA ALDIK

Baka bir uyuturucu operasyonunda kenevir tarlas ve kenevirin suland kuyuya ait borularn F. adl köylünün evine gittiini tespit ettiklerini, sulama iinde kullanlan dalgç pompaya el koyduklarn belirten K.T. ise, Adli ilem yapmadk, tutanak tutmadk. Ertesi gün Karakol Komutan H.K ile birlikte F.nin Licedeki ayakkab dükkanna gittik. H.K araçta kald ve beni dükkana gönderip, Sana zarf içinde para verecek. Al gel dedi. 14 bin liray zarf içinde aldm ve H.Kya teslim ettim. H.Kda el koyduumuz dalgç pompay geri getirip F.ye teslim etmemi söyledi. Emanet deposundan çkarlan esrarla ilgili çok almayn, sonra fark edilir, sknt çkar diye uyarda bulundum. Komutanm olan H.Knn talimatlarn yerine getirdiim için pimanm. F.Ö bana, Depodan esrar çkarp satacam, seni kartrmam dedi. Ben de Bu kadar polis ve jandarma kontrolü var, nasl götüreceksin, yolda yakalanrsn diye uyardm. O da Jandarma kimliimi göstereceim, sknt yok dedi. Esrar çkardktan bir gün sonra piman oldum ve Geri getir depoya brak dedim. F.Ö ise esrar Abdullah adl kiiye verdiini, onun da gömerek ka doru satacan söyledi dedi.

Dier sanklar suçlamalar kabul etmedi.

UYUTURUCU TACRLERNE KÖSTEBEKLK YAPMILAR

Mahkeme, sank askerlerin uyuturucu ekimi yapan N. ile N.Kya Whatsapp üzerinden operasyondan bir gün önce bilgi verdikleri, bu kiilerin de bilgiyi aldktan sonra uyuturucu ekimi yaplan köylerdeki tacirlerle irtibat kurup önlem almalarn salad belirtti. Zanllarn uyuturucuyu gizleyip yakalanmasn engelledikleri, karlnda da bu bilgiyi paylaan askerlere para verdikleri kaydedildi. Sank askerlerin Lice Jandarma Karakol Komutanlndaki emanet deposundaki uyuturucular da ayn arac kiilerle irtibat kurup sattklar belirtildi. Bölge ve ülkemiz için hayati öneme sahip olan terörle mücadeledeki etkinliin zafiyete dümesi ve devamnda telafisi imkansz sonuçlar dourabilecek muhtemel gelimelerin engellenmesi amacyla sanklarn telefonlarnn dinlemeye alnd kaydedildi.

NE KADAR SATTIKLARI TESPT EDLEMED

Mahkeme, sanklarn uyuturucu sevkiyat yaptklar tarihlere ilikin Diyarbakr-Lice güzergahndaki PTS kaytlarna bakldnda uzman çavu F.Önün araçla kente giri yapt, yol aramalarnda askeri personel kimliini gösterip geçi yapt tespit edildi. Sanklarn ele geçen uyuturucuyu jandarma emanet deposundan çkarp birkaç kez müteri bulup sattklar ve paray aralarnda pay ettikleri kaydedildi.

25 ton esrarn tutulduu depoda, uyuturucunun genellikle dere yataklarnda gömülü olarak açk arazide ele geçirildii için bir ksmnn kayda geçirilmeyip sonradan uyuturucu tacirlerine satld, bu nedenle sanklarn birkaç kez tekrarlad uyuturucu ticaretinde sattklar toplam arln tespit edilmedii vurguland.

Sanklarn emanet deposundaki kaytl uyuturucuyu partiler halinde çkarp satarak haksz menfaat temin ettikleri, PTS görüntüleri ve MOBESE kaytlar ile banka hesap hareketleri incelendiinde de aylk maalarnn dört kat fazla para girii olduu ifade edildi.

UZMAN çAVULARA CEZA KOMUTANA BERAAT

Tutuklu uzman çavular F.Ö, O.T ile K.T 11 yl 6ar ay hapisle cezalandrlrken, tutuksuz karakol komutan H.K ile uyuturucu ticareti yaptklar ileri sürülen A.Y, N. ile Y.B delil yetersizliinden beraat etti. Üye hakimlerden biri karara muhalif kald ve beraat eden sanklarn da cezalandrlmalar gerektii yönünde karara muhalefet erhi yazdrd.

Ana Sayfaya Git