Kovid-19 meslek hastalığı sayılsın

Sağlık meslek örgütleri, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) meslek hastalığı kabul edilmesi ve "Sağlıkta Şiddet Yasası"nın çıkarılmasını da içeren taleplerini basın açıklamasıyla duyurdu.

Haberler 16.03.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Tabipleri Birlii (TTB), Ankara Tabip Odas, Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas Genel Merkezi ve Ankara ubesi, Ankara Dihekimleri Odas, Devrimci Salk- Sendikas, Türk Hemireler, Sosyal Hizmet Uzmanlar ile Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri derneklerinin yönetici ve üyeleri, 14 Mart Tp Bayram dolaysyla Salk Bakanl önünde topland.

Burada konuan TTB Merkez Konseyi Bakan Prof. Dr. ebnem Korur Fincanc, hem toplum hem de salk çalanlarnn sal için mücadele ettiklerini belirtti.

Salkta Dönüüm Program ile vazgeçilmeye balanan koruyucu salk hizmetlerine dönük yatrmlarn hayati önemde olduunun bir kez daha görüldüünü dile getiren Fincanc, halkn ve alanda örgütlü salk emek-meslek örgütlerinin tüm karar alma süreçlerine etkin katld yeni bir salk ve sosyal hizmet politikasna ihtiyaç duyulduunu söyledi.

DDET YASASI çIKARILSIN

Fincanc, Salk Bakanlndan taleplerini öyle sralad:

Kovid-19 meslek hastaldr, önerdiimiz yasa tasars kabul edilsin. Toplumsal salk için güçlü ve etkin birinci basamak salk örgütlenmesi salansn. iddetsiz bir salk ortamnda çalabilmek için yeni ve etkili Salkta iddet Yasas çkarlsn, mobbing ve basklar son bulsun. Emekliliimize de yansyacak temel ücret ile ekonomik ve özlük haklarmz iyiletirilsin, performans, ek ödeme deil, yoksulluk snr üzerinde, emeklilie yansyan temel ücret verilsin. 3600/7200 ek göstergeler salansn.

Özgür ve bilimsel çalma ortam için meslek örgütleri üzerindeki basklara son verilsin. Liyakatsiz atamalara, tip sözleme dayatmalarna, tp ve salk bilimleri eitimlerini niteliksizletiren, altyaps uygun olmayan tp, eczaclk, di hekimlii, hemirelik ve salk bilimleri fakülteleri ile salk meslek yüksekokullarnn açlmasna son verilsin. OECD ortalamasnda kadrolu güvenceli personel istihdam yaplsn. Haklarnda kesinlemi yarg karar bulunmayan ihraç salk ve sosyal hizmet emekçileri derhal göreve balatlsn. Salk hizmeti için ödediimiz vergiler yeter. Katk katlm paylar ve ilave ücretler kaldrlsn.

Ana Sayfaya Git