Kovid-19 salgınında sosyal ve sağlık güvencesinin önemi ortaya çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Diyarbakır İl Müdürü Reşat Merttir, yeni koronavirüs (Kovid-19) salgınında sosyal ve sağlık güvencelerinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Haberler 18.05.2020 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müdür Merttir, Sosyal Güvenlik Haftas dolaysyla yapt açklamada, tüm dünyay etkisi altna alan Kovid-19 salgnnn ortaya çkmas ile birçok ülkenin sosyal güvenlik ve salk sistemi neredeyse çökme aamasna geldiini belirtti.

Genel Salk Sigortasna tüm vatandalarn eriim saladn anmsatan Merttir, Sosyal güvenceniz yoksa sadece aylk 88.29 TL prim ile tüm aileniz GSS kapsamnda. 18 ya alt tüm çocuk ve gençlerimiz koulsuz artsz GSS kapsamnda. Ayrca SSK ve BA KUR emeklileri hak sahiplerinin aylklar bayramdan önce ödeniyor. ifadelerini kulland.

SOSYAL GÜVENLK KURUMU

Türkiyede Sosyal Güvenlik Reformu ile uygulamaya konulan Genel Salk Sigortas kapsamnda salanan güvencelerle, salgna kar verilen mücadelede tüm dünyaya örnek olacak bir baar salandn aktaran Merttir, öyle konutu:

SGK Diyarbakr l Müdürlüü olarak pandemi sürecinde sosyal ve salk güvencelerinin öneminin bir kez daha ortaya çkt. Personelimize saladmz ekipman ve biliim altyaps sayesinde ilemlerimizin önemli bir ksmn evde kalarak uzaktan eriim yöntemiyle gerçekletirdik. Bu dönemde personelimizi bula riskinden koruyacak tüm tedbirleri alarak, özellikle, vatandalarmzn Genel Salk Sigortas ilemlerini, emekli maalarnn balanmas ve istirahat raporlarnn ödemelerini en ksa sürede gerçekletirmek için olaanüstü bir çaba sarf ettik.

Ana Sayfaya Git