Kovidi yendi bebeğine kavuştu

Diyarbakır'da koronavirüs nedeniyle bebeği sezaryenle erken alınan öğretmen Nuray Çolak, 35 günlük yoğun bakım servisinde tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuştu.

Haberler 05.01.2022 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bebei sezaryenle erken alnan 31 yandaki öretmen Nuray çolak, 35 günlük youn bakm servisinde tedavi sürecinden sonra bebeini kucana ald.

Diyarbakrda fen bilgisi öretmeni 31 haftalk hamile Nuray çolak, 10 Kasm 2021de öksürük, az kuruluu, yüksek ate ve nefes darl ikayetiyle Kadn Hastalklar Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesine bavurdu.

Yaplan testte Kovid-19 tehisi konulan çolak, hastaneye yatrldktan sonra 15 Kasmda kz olan bebei sezaryenle alnarak, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edildi.

Durumun arlamas üzerine çolak, youn bakm servisinde ayn gün entübe edildi. çolak, youn bakm servisinde 35 günlük zorlu bir tedavi sürecinin ardndan solunum destei ihtiyacnn ortadan kalkmas üzerine normal servise alnd.

Taburcu olmay bekleyen çolak, 35 günün ardndan bebeini kucana almann sevincini yaad.

- Hamileler a olsun

çolak, gazetecilere yapt açklamada, 6 yllk evli olduunu, ilk çocuuna hamile kaldn söyledi.

Gebelii ilerleyince izne ayrldn kaydeden çolak, Kovid-19a yakalanmamak için evden çkmadn, çok dikkat etmesine ramen hamileliinin 31. haftasnda hastaln kendisine bulatn belirterek, Bata souk algnl sandm. Azm kuruyordu. Nefes alamyordum. Hastaneye kaldrldm. Sonra tedavi süreci balad. dedi.

çolak, bebeine uzun süre sonra kavutuu için mutlu olduunu dile getirerek, unlar belirtti:

Bebeime, aileme kavutuum için çok mutluyum. Güzel bir duygu. Bebeimin kafasn gösüme koydum. Kalp ritmimi dinlesin, beni tansn diye. çok güzeldi. Bebeime zarar vermesinden korktuum için a yapmadm. Gebelik sürecinin bitmesini bekliyordum. Ama korkulacak hiçbir ey yok. Hamileler a olsun. Hamile kadnlar benim gibi düünmesin. A olsunlar, çünkü gebeler çok fazla ar atlatyor. Ayla bunun önüne geçebiliriz.

- Hastal hzl geliti

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Youn Bakm Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Akelma ise solunum yetmezlii çeken çolakn bebeinin sezaryenle alndn, sezaryenin hemen ardndan çolakn entübe edildiini söyledi.

çolakn 35 gün boyunca youn bakm servisinde tedavi gördüünü bildiren Akelma, çolak, nadir hastalardan biriydi. Hastal hzl geliti. Ama bebei sa salim almamz ve anneyi de gece hemen entübe etmemiz olumlu sonuçlar dourdu. Hastann da dirençli ve inançl olmas tedavi sürecini olumlu etkiledi. Nuray öretmen önümüzdeki günlerde evine gittiinde bütün gününü bebeiyle geçirebilecek. u an klinikte durumu iyi. Onu önümüzdeki günlerde taburcu edeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git