Köy komitesine şok operasyon!

Bismil, Sur ve Silvan'da PKK'nın "Köy komitelerine" şok operasyon düzenlendi. 10 kişi gözaltına alındı.

Haberler 08.07.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil, Sur ve Silvanda PKKnn Köy komitelerine ok operasyon düzenlendi. 10 kii gözaltna alnd.

KÖY KOMTES

Bismil ilçesinde PKK/KCK adna sözde köy komitesi kuran, örgüt adna karar alan ve sözde vergilendirme gibi görevleri yerine getirenlere yönelik operasyonda 10 üpheli gözaltna alnd

SURDA SLAH

Silvan ilçesinde yola tuzaklanan, 100 kilogram amonyum nitratla hazrlanan el yapm patlayc imha edildi. Sur ilçesinde terör örgütüne ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakrn Bismil, Sur ve Silvan ilçelerinde PKK/KCKnn köy komitesi olan gruplara yönelik operasyonlar düzenlendi. 10 kii gözaltna alnd.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl ekiplerince, Sur ilçesi Kumluçat köyü Kumrucak mezrasnda terör örgütü PKK/KCKnn faaliyetlerinin deifre edilmesine yönelik operasyon gerçekletirildi.

Operasyonda kalanikof, tabanca, 4 arjör, 93 fiek, hazine arazisinde bir metre derinlikte gömülü 4 çuval içinde 49 gaz maskesi ve 32 filtre ele geçirildi, bir üpheli gözaltna alnd.

Bismil ilçesine bal Ambar köyünde örgüt adna faaliyet yürüten üphelilerin sözde köy komitesi kurarak, PKK/KCK adna karar aldklar, sözde vergilendirme gibi görevleri yerine getirdikleri yönündeki delillere istinaden operasyon düzenlendi.

AMBAR BÖLGESNDE

Operasyonda 10 cep telefonu, 9 fiek, hafza kart, etkisiz hale getirilen 3 teröriste ait fotoraf, terör örgütü YPG adna düzenlenmi belge, 5 bez parças, 2 mektup, yasak yayn ve CD ele geçirildi, 10 üpheli gözaltna alnd, bir zanlnn yakalanmas için çalmalar sürüyor.

Silvan ilçesine bal Demirkuyu köyü mevkisindeki stabilize yola teröristlerce el yapm patlayc yerletirildii istihbaratnn ardndan operasyon yapld.

Operasyonda 12 kilogramlk 2 tüpe 100 kilogram amonyum nitratla tuzaklanan patlayc imha edildi.

Ana Sayfaya Git