Köyde kaçak alarmı!

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinin Taban köyünde kaçak elektrik denetimi yapmak isteyen dağıtım şirketi görevlileri, köylüler tarafından tehdit edilerek görevlerinin yapılması engellendi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri ile diyalogları kameraya yansıyan köylüler, "Elektrik şirketinin evlerimize girmesine izin vermiyoruz. Devlete saygımız var ama bunları evimize almak istemiyoruz" diyerek engellemelerini sürdürdü.

Haberler 21.08.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Diyarbakr l Müdürlüüne bal Enerji Kayplar Biriminde görevli ekipler rutin kontrol yapmak üzere Kayapnar ilçesinin Taban köyüne gitti. Ancak görevliler aralarnda köy muhtarnn da bulunduu bir grup tarafndan köye sokulmad. Ekiplerin çalmasn engellemek isteyen köy muhtar daha sonra yakndaki camiye giderek hoparlörden halk kkrtmaya balad. Muhtarn yapt provokasyon üzerine ksa sürede ekiplerin çevresini saran köylüler, görevlilere hakaret ederek tehditler savurmaya balad. Baz kiilerin görevlilere yönelik olarak Elektrik kontrolüne müsaade yok dedii dikkat çekti.

KÖYDE GERGNLK YAANDI

Yaanan gerilim nedeniyle olay çkmasn engellemek isteyen jandarma, halk kkrtan muhtar M.Y. ve 2 kiiyi bölgeden uzaklatrd. Dicle Elektrik ekipleri ise istenmeyen olaylara sebep olmamak için çalmalarn yarda keserek köyden ayrld. lk ziyaretlerinde köye girmeleri engellenen Dicle Elektrik ekipleri, jandarma eliinde köye tekrar gitti. ncelenen 50 aboneden 13ünün kayt d elektrik kulland belirlendi.

Ana Sayfaya Git