Köyde O Ses

Diyarbakır'ın kırsal Yemişalan Mahallesi'nde yaşayan çocuklar, televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasını yaşadıkları ortama uyarlayarak, video çekti. Çocukların saç fırçasını mikrofon, enstrüman olarak ise kürek kullandığı görüntüler, sosyal medyada ilgi gördü.

Haberler 30.11.2019 - 12:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Merkez Balar ilçesinin krsal Yemialan Mahallesindeki çocuklar, televizyonda izledikleri ses yarmasn çok beenerek, yaadklar ortama uyarlayp, video çekti. Sosyal medyada paylalan video üzerine yapmc Acun Ilcalnn davetiyle geçen yl stanbula gidip, yarmasn izleyen çocuklar, ilk kez uçaa bindi. Hayatlarnda ilk kez deniz gören çocuklar, 2 günlük stanbul gezisinin ardndan döndükleri memleketleri Diyarbakrda bu yl da yeni video çekti. Mahalledeki 52 çocuun bir araya gelerek, çektikleri ikinci video da ilgi gördü. çocuklar videoda domatesi buton, saç frçasn mikrofon, kürekleri ve tenekeleri de enstrüman olarak kulland. Sosyal medyada paylalan video, ksa sürede binlerce kez beenilip, tekrar paylald.

çOCUKLAR çOK MUTLU

Acun Ilcaly ve yarma programn sevdikleri için yine video çektiklerini anlatan smail Ceylan Biz oray çok seviyoruz, çocuklar da çok seviyor. stanbula ilk defa gittiler, uçaa ilk defa bindiler. Kamera karsna ilk defa geçtik. Televizyona ilk defa çktk. çok mutlu olmutuk. çocuklar çok mutlu oldu. Biz de mahallede hayalimizi gerçekletiriyoruz. çocuklar teker teker çaryorum; Gelin, tekrar o ses videosu çekeceiz diye. Kuzenlerim ve kardeim var içinde. çocuklar durumdan çok memnun sadece hava souk dedi.

Videoda Acun Ilcalnn rolünü üstlenen smail Ceylan, film çekmeyi hayal ettiini belirterek, Kar köylerden Sesimiz çok güzel, bizi de çarn, biz de söyleyelim diyorlar. Baz neneleri de getirdik buraya. Onlar da burada bizi izlediler. Onlar da Yapn, devam edin diyorlar. Biz de devam ediyoruz. Mesela bir film yapmay çok istiyoruz. mkanlar kstl olduu için yapamyoruz. Görüntüleri telefonda montajlayp, düzeltiyorum, kanalma yüklüyorum diye konutu.

Videodaki tavrlaryla dikkat çeken Jiyan Ceylan (4) ise Hadiseyi çok seviyorum. Doktor olmak istiyorum dedi.

NALLAH ACUN AABEY TEKRAR çAIRIR

çocuklardan Nurullah Ceylan (15), O Ses Türkiyeyi çok seviyoruz. Heyecanla gelmek istiyoruz. Okuldan gelince imkanlar el verdikçe gelmeye çalyoruz. Ben de hem sandalyeyi döndürüyorum hem de arkadalarma yardm ediyorum. ark da söylüyorum. Sesime güveniyorum, sanatç olmak istiyorum. nallah olurum ileride diye konutu.

Videoda Hadiseyi canlandran Ebru Ceylan (14) ise Bizim hayalimizdi. smail aabey ile birlikte köyde O Sesi çekiyorduk. Acun aabey bizi davet etti. çok heyecanlydk. Oras çok güzeldi. lk defa stanbula gittik ve burada çekimlerimizi çekiyoruz. çok güzel çekimler yapyoruz. çok heyecanlandk. nallah o atmosferi yeniden yaarz dedi.

Videoda arkc Murat Bozu taklit eden Emin Ceylan (13) da Acun aabeye teekkür ediyorum. Burada O Ses Türkiyeyi canlandrdk. smail aabeye de çok teekkür ediyorum. Burada çok güzel eyler yaptk, çok mutluyuz. nallah Acun aabey bizi tekrar çarr. O atmosferi bir daha yaarz diye konutu.

Ana Sayfaya Git