Köyde şenlik var!

Diyarbakır'da Yarımkaş köyünde düzenlenen festivalde çocuklar, şişme oyun parkında tahta bacaklı adamlar, palyaçolar, kuklalar ile Hacivat ve Karagöz oyunu gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi

Haberler 12.04.2022 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda i kadnlar tarafndan yürütülen proje kapsamnda köyde yaayan çocuklar, oyun park, kukla gösterisi ve illüzyon gösterisiyle bulutu.

Ankarada bulunan Emel Uslu Atik Eitim, Uygulama ve Aratrma Vakfna üye i kadnlarnca geleneksel hale getirilmesi düünülen çocuk Festivalinin ilki Diyarbakrn çnar ilçesine bal Yarmka köyünde yapld.

Festival kapsamnda köy okulunun bahçesine ime oyun park kuruldu.

Parkta çocuklar palyaçolar, tahta bacakl adam ve kuklalar karlad. Etkinlikler kapsamnda parkurlarda elenen çocuklar, illüzyon gösterisini merakla izledi. Pamuk ekeri, patlam msr, hamburger ve birçok ikramn olduu etkinlikte çocuklara çeitli hediyeler de datld.

Sabahn ilk klaryla balayan ve gün boyu süren etkinlikler kapsamnda büyüklerin de katlabilecei Hacivat ve Karagöz oyununun gösterimi için sahne hazrland.

Etkinlikle ilgili bilgi veren i kadn Emel Uslu Atik, 20 yldr kadnlara ve çocuklara yönelik projeler yürüttüklerini dile getirdi.

KÖY OKULUNDA PANAYIR

Geleneksel hale dönütürmek istedikleri çocuk festivalinin ilkini Yarmka köyünde yapmay kararlatrdklarn söyleyen Atik, stedik ki hiç lunaparka gitmeyen, oyun sahas görmeyen çocuklarmza bir 23 Nisan haftasnda o cokuyu yaratmak. Onlara Bu vatan hepimizin. dedirtmek için buralardayz. Bu mübarek ramazan aynda yollara dütük. Önemli olan bu çocuklarn bu gülülerini ve mutluluklarn hep beraber yaamak. dedi.

kadn Tülay Akn Ergincan da çocuklar ve köy halk bizi çok scak karlad. Samimiyetleri, doallklar... Hepsi çok keyifli. Burada olmaktan çok mutluyuz. ifadelerini kulland.

Köy Muhtar Mehmet Sait Gülçer de Güzel bir etkinlik oldu. Bu etkinlii düzenleyen Emel Hanm ve arkadalarna teekkür ediyorum. çocuklar çok sevindirdiler. imdiye kadar böyle bir organizasyonu, etkinlii görmeyen çocuklarmz vard. Köyümüz adna güzel oldu. diye konutu.

11 yandaki Havva Türkolu, sabah uyanr uyanmaz etkinlie geldiini ve çok elendiini dile getirdi.

Asmin Altnkalem de etkinlikten dolay çok mutlu olduunu ve hediyelerini çok beendiini söyledi.

Ana Sayfaya Git