Köylülerin merası ormanlaştırılınca!

Hani ilçesinin Soylu köyüne ait meranın ormanlık alana dönüştürülüp, fidan dikilmesi Kocaköy ve Hani ilçe köylerini birbirine düşürdü. Çıkan kavgada 7 kişi yaralandı.

Haberler 11.02.2018 - 13:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

M. Emin FDAN/Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-Diyarbakrn Hani ve Kocaköy ilçesine bal ilçe snrlarndaki 4 köy halk, mera alann ormanlk alana dönütürülüp fidan dikilmesi ve burann otlaklk olarak kullanlma giriiminin yaratt gerilim önceki gün, tal sopal kavgaya dönütü. çkan olaylarda 7 kii yaralanrken, jandarma taraftarlar güçlükle yattrd.

MERA ORMANLIK ALANA DÖNÜTÜRÜLÜNCE

Alnan bilgiye göre, Kocaköy ilçesine bal Ambarl ve Kanzik ile Hani ilçesinin Soylu köyündeki vatandalar arasnda, köy snrlarndaki merann ormanlk alana dönütürülmesine ramen burann, otlak olarak kullanlmas, tel örgülerinin sökülmesi yüzünden tartma çkt.

TALI, SOPALI VE SLAHLI KAVGA çIKTI

Birbirlerini suçlayan köylüler arasndaki tartma ksa sürede tal, sopal ve silahl kavgaya dönütü. Yaanan köy meydan kavgasnda 2 kii pompal tüfekle, 5 kii de ta ve sopa ile yaraland. Olay haber alan Hani ve Kocaköy ilçe jandarma komutanl ekipleri, taraftarlara müdahale etti. Güçlüklü köylüler arasndaki kavgay jandarma yattrrken, baz kiiler gözaltna alnd.

KAYMAKAMLAR OLAYA DAHL OLMUYOR

Yaralanan 7 kii, olay yerine çarlan 112 Acil Servis Ekiplerince, Diyarbakrdaki çeitli hastanelere kaldrlarak tedavi altna alnd. Yarallarn durumunun iyi olduu örenildi.

Olayla ilgili kapsaml bir soruturma balatlrken, Hani ve Kocaköy ilçe kaymakamlarnn olaya müdahil olmadklar ifade edilirken, soruna çözüm bulunmamas halinde yeni tartmalarn olabilecei ifade edildi.

Ana Sayfaya Git