Köylülerin Yol İsyanı!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Bulutçeker köyü sakinleri, kış aylarında su seviyesi yükselen köy deresinin zaman zaman geçişlerine müsaade etmediğini bu nedenle de dere üzerine köprü yapılmasını istiyor.

Haberler 29.01.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesi Bulutçeker köyü sakinlerinden bazlar, köyden geçen iki derenin ortasnda yaptklar evlerinden çkamadklarn çünkü k aylarnda su seviyesi yükselen köy deresinin zaman zaman geçilerine müsaade etmediini, bu nedenle de dere üzerine köprü yaplmasn istediklerini belirtti.

çnar ilçe merkezine yaklak 40 kilometre uzaklkta bulunan Bulutçeker (Qubk) köyü sakinleri, k aylarnda su seviyesi yükselen derenin karsnda mahsur kaldklarn belirterek, yetkililerden derenin üzerine köprü yaplmasn talep ettiler.

VAR OLAN KÖPRÜ YIKILDI

Kendi imknlar ile yaptklar köprünün ykldn belirten Vahit Akba, Yaklak 10 yl önce derenin kar tarafna ev yaptk. Hemen her yl yetkililere müracaat ediyoruz fakat kimse sorunumuza bir çözüm getirmiyor. Bizim kendi imknlarmz ile yaptmz bir köprü vard, su altnda kalarak ykld. Yal günlerde su seviyesinin yükselmesi ile derenin kar tarafnda mahsur kalyoruz. Köylülerin gönderdii traktörler ile gidip gelebiliyoruz. Sürekli de bu imknmz olmuyor. çocuklar da okula gidemiyorlar, derslerinden geri kalyorlar. Basna, belediyeye, kaymakamla derdimizi anlattk, bir çare bulunamad. ifadelerini kulland.

SU SEVYES YÜKSELNCE

Derenin su seviyesi yükseldiinde okula gidemediklerini belirten Gülen Akba Yedinci snfa gidiyorum. Evimiz iki derenin ortasnda. Yal havalarda derenin seviyesi yükseldiinden okula gidemiyoruz. Kendi imknmz ile bir köprü yaptk, su seviyesinin yükselmesinden dolay ykld. O yüzden okula gidemiyoruz. Bazen traktörlerle gidiyoruz, traktörler de arza veriyor. Biz okula gitmek istiyoruz, su seviyesi yükseldii için gidemiyoruz. Sizden rica ediyoruz bize köprü yapsnlar. dedi.

SIRTIMIZDA TAIYORUZ

Hastalarn srtlarna alarak dereden geçirdiklerini belirten Aydn Kaçan, Bizim köyümüzün bir ksm her iki çayn arasnda. K aylarnda su seviyesinin yükselmesi nedeni ile çocuklarmz okula gidemiyor, bir hastamz olsa hastaneye götüremiyoruz. Hastalarmz olduunda ambulans karya geçemediinden, hastalarmz srtmza alarak bu tarafa getiriyoruz. Biz kendi imknlarmz ile bir köprü yaptk, o da su seviyesinin yükselmesi ile ykld. çocuklarmz da devamszlktan snfta kaldlar. Yetkililerden, kaymakamdan, kayyumdan bir köprü yaplmasn istiyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git