Kral yoluna restorasyon

Yeşil alanlarla birlikte muhteşem bir manzara oluşturan Karaköprü ile tarihi Kral Yolunda incelemelerde bulunan Kaymakam Beşikci, tarihi yolun turizme kazandırılması ve korunması için ilgili kurumlarla çalışmalara başlanacağını söyledi.

Haberler 15.02.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, tarihi Karaköprü ve kervan yolu olan Kral Yolu olarak da anlan yolda incelemelerde bulundu.

Devegeçidi çay üzerinde bulunan tarm arazilerinin içerisinde yer alan ve çevresindeki yeil alanlarla birlikte muhteem bir manzara oluturan Karaköprü ile tarihi Kral Yolunda incelemelerde bulunan Kaymakam Beikci, tarihi yolun turizme kazandrlmas ve korunmas için ilgili kurumlarla çalmalara balanacan söyledi.

VAL KARALOLUNUN BÜYÜK DESTE VAR

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu tarafndan kentte kültürel miraslarn korunmas ve turizme açlmas için birçok projenin hayata geçirildiini belirten Kaymakam Beikci, lçemizde bulunan bu tarihi yaplarn korunmas ve turizme kazandrlmas adna Valimiz Münir Karalolunun büyük bir destei var. Valimizin desteiyle ilçemizde Devegeçidi üzerinde bulunan köprünün ve günümüze kadar büyük bir oranda kendini koruyarak ulaan Kral Yolunun korunmas ve ayrca Devegeçidi çaynn ekoturizm vadisi olmas adna fizibilite çalmalarn yapacaz. Tarihi yolun turizme kazandrlmas ve bu kültürel miras eserlerinin korunmas için ilgili kurumlarmzla ibirlii içerisinde çalmalara balayacaz. Diyarbakr adna önemli bir yap olan köprünün ve tarihi kral yolunun en iyi ekilde korunmas ve turizme kazandrlmasn önemsiyoruz. Bilimsel veriler nda konunun uzmanlaryla yapacamz çalmay Valimiz Münir Karalolunun destekleriyle en ksa sürede tamamlamay hedefliyoruz. Yine Devegeçidi çay üzerinde bulunan 3 ayr köprünün ve vadinin bütüncül bir ekilde doas ve kültürel miras deerleri korunarak alternatif bir turizm rotas olarak ilimiz turizmine kazandrlmas adna giriimlerde bulunacaz dedi.

Ana Sayfaya Git