Kronik hastalara Ramazan menüsü

Bağlar Aile Destek Merkezinde kişiye özel pişirilen iftar yemekleri yine kadınlar tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine ulaştırılıyor.

Haberler 28.04.2021 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda Balar Aile Destek Merkezindeki (ADEM) usta öreticiler ve kursiyerler ramazan dolaysyla ihtiyaç sahibi 65 ya üstü kronik rahatszl bulunan vatandalara diyetisyen gözetiminde iftar menüsü hazrlyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl bünyesinde, kadnlarn sosyal hayatta daha aktif olmas ve meslek edinmesi amacyla hizmet veren merkez, ilçedeki vatandalara da destek sunuyor.

Balar Kaymakamlna bal faaliyet yürüten merkezde usta öreticiler ve kursiyerler, 65 ya üstü kalp, tansiyon, kolestrol ve diyabet gibi kronik rahatszlklar olan ihtiyaç sahiplerinin ramazan salkl geçirmeleri için beslenme program hazrlad.

Aile hekimlerinden alnan bilgiler dorultusunda kiiye özel hazrlanan program kapsamnda kadnlar günlük belirledikleri menüyü diyetisyen eliinde hazrlayp kap kap gezerek ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulatryor.

Kadnlar tespit edilen 10 kii için hazrladklar salkl iftar menüsünü talep gelmesi halinde daha da yaygnlatrmak istiyor.

- Burada yaplan tamamen gönül ii

Balar ADEM Koordinatörü Arzu çetin, salgn döneminde hayat eve sdrmak için online destek programlarnn yan sra diyetisyen, psikolog ve spor eitmenleri ile de kadnlara desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

Merkezdeki diyetisyen ile ramazan ayna özel bir çalma balattklarn ve kiiye özel iftar menüsü planladklarn ifade eden çetin, lçemiz ihtiyaç sahibi halkmzn younlukta olduu bir alan. Burada yalnz yaayan 65 ya üstü amcalarmz ve teyzelerimiz var. Kimi eker kimi tansiyon hastas. Bu kiilere özel iftar menüleri hazrlayp, diyetisyen gözetiminde piirip, kaplarna götürüyoruz. dedi.

çetin, ayrca beslenme tarzna göre çavdar, yulaf ve kepek ekmeklerini de Balar Kaymakaml araclyla temin ettiklerini belirterek, Burada yaplan tamamen gönül ii. Herkes kendi anne ve babasna yemek hazrlar gibi sevgi ve özveriyle katk sunuyor. diye konutu.

- Her menüyü ayr ayr ve özenle hazrlyoruz

Diyetisyen Pnar Zengin de ADEM bünyesinde menüyü kiilerin yana, cinsiyetine ve salk durumuna göre hazrladklarn anlatt.

Örnein tansiyon hastas bir birey için yaptmz yemee tuz ve baharat katmyoruz. Diyabet hastas için de karbonhidrata dikkat ediyoruz. diyen Zengin, hazrlanan yemeklerin önceden tespit edilen yal, bakma muhtaç, kimsesiz, salgndan dolay evde kalmalar yönünde tedbir uygulanan 65 ya üstü vatandalara ulatrldn aktard.

Zengin, daha çok ihtiyaç sahibi kiilere ulamaya özen gösterdiklerini dile getirerek, Aile hekimlerinden salk durum bilgilerini aldk. Buna göre menü planladk. Günde en az 4 ya da 5 menü hazrlyoruz. Her menüyü ayr ayr ve özenle hazrlyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git