Kudüs'te Filistinlilerin "en büyük kandil" yürüyüşü

Filistinli çocuk ve gençlerin teravih sonrası Mescid-i Aksa'dan başlattığı yürüyüş, Doğu Kudüs'ün surlarla çevrili eski kapıları geçilerek yaklaşık 10 metrelik en büyük kandilin kurulduğu Burc Lak-Lak Toplum Merkezi'nde tamamlandı.

Haberler 03.06.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KUDÜS - gal altndaki Dou Kudüste Filistinli çocuk ve gençler, ramazan ay dolaysyla kentle özdeleen etkinlik kapsamnda kandillerle kadim ehrin sokaklarnda dolaarak tarihi Burc Lak-Lak Toplum Merkezinin bahçesinde kurulan dev kandile kadar yürüdü.

Mescid-i Aksada klnan teravih namazndan sonra igal altndaki Dou Kudüsün surlarla çevrili eski ehrin am Kaps, Sahire Kaps, Yeni Kaps ile Harem-i erifin Meclis Kapsndan geçen Filistinli çocuk ve gençler, ellerindeki kandillerle eski ehrin sokaklarnda gezdi.

Daha sonra katlmclar, Burc Lak-Lak Toplum Merkezinde kurulan yaklak 10 metre yüksekliindeki en büyük kandilin çevresinde topland.

Filistinliler, klandrlan dev kandilin yannda düzenlenen etkinlikle ramazan aynn atmosferini doyasya yaama frsat buldu.

- Yürüyüe Hristiyan Arap kardelerimiz de destek verdi

Burc Lak-Lak Toplum Merkezi Yürütme Kurulu Bakan Muntasr Dukaydik, AA muhabirine, etkinliin amacnn ramazan aynn atmosferini yaatmak ve igal altndaki Kudüsün Arap ve Müslüman kimliine vurgu yaparak srail tarafndan Yahudiletirilmeye çallan kentin gelenek ve göreneklerini korumak olduunu söyledi.

Dukaydik, Eski ehrin tüm kaplarndan ve Mescid-i Aksann Meclis Kapsndan balayan bu kandil yürüyüümüz Burc Lak-Lak Toplum Merkezimizde kurulan dev kandile kadar sürdü. Filistinlilerin kendi elleriyle ina ettikleri ve klandrdklar bu devasa Kudüs kandilinin amac, Kudüsün Müslüman Arap ve Filistinlilik kimliine ilikin bir mesaj vermektir. dedi.

Muntasr Dukaydik, Filistinli çocuklarn kültür ve medeniyetinin izinde yürüyerek yetimeleri için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Kudüs igal altnda olsa da her eye ramen kimliinin Arap ve Müslüman olduuna dikkati çeken Dukaydik, çocuklarmza ramazan ayn onur ve erefle ihya etmeleri gerektiini öretiyoruz. Kudüsün Arap kimliini de unutmuyoruz. Bizim bu etkinliimize destek veren Hristiyan Arap kardelerimiz de oldu. Kandil yürüyüünün bir ksm da Hristiyan Araplarn mahallesinden balad. diye konutu.

Ana Sayfaya Git