Kulp tecavüz davasında 5 yıldır eksikler tamamlanmadı!

Kulp’ta bir çocuğa 60 erkeğin tecavüzde bulunmasına ilişkin 2017’den beri devam eden dava duruşması, “tamamlayan eksik hususlar” gerekçesiyle bir kez daha ertelendi.

Haberler 26.05.2022 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde 2014 ve 2015 tarihleri arasnda bir çocua sistematik tecavüzde bulunan 60 kiinin yargland davann 21inci durumas Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumaya failler, Bayram B, Raydin E, Mehmet T, Mustafa A, Hüseyin ç, Melik S, Selahattin A. ile avukatlar hazr bulundu. Heyet deiikliinin yaand durumada, çoun yann belirlenmesi için istenilen raporun hazrlanmad görüldü.

Daha önce verdii mütalaasn tekrarlayan iddia makam, davann birletirilen dosyalardan olutuunu hatrlatt. Savc, alnan beyanlar, HTS kaytlar tank beyanlar ile Adli Tp Kurumunun 21 Ocak 2019 tarihli raporu ve 23 ubat 2019 tarihli raporlarda çocuun ruh salnn bozulduu, çocuun mental gerilii olmasna ramen olaylar anlama olaylarnn muhakeme gücü, tasviri, zaman ve mekan konularnda beyanlarna itibar edilebileceini belirtti.

FALLER HAKKINDA CEZA STEM

Savc, Mu Devlet Hastanesinden alnan 10 Ocak 2013 tarihli raporda, çocuun yüzde 50 mental geriliinin bulunduunu, Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinin 13 Mays 2013 tarihli raporunda, çocuun el ve bilek grafisinde yann 16 olduuna dair rapor verildii, son cinsel eylemin 31 ubat 2015 ylnda olduu, çocuun 8 Austos 2000 ylnda doduu ve olaylarn gerçekletii dönemler itibari ile çocuun 15 yandan küçük olduunu ifade etti. ddia makam, çocuun alnan raporlar sonucunda, eylemlerin hukuki anlam ve sonuçlarn alglama yetenei gelimemi olan çocuklara kar eylem olarak deerlendirildii, 1 Mays 2015 ylnda Kulp Devlet Hastanesinden alnan raporda, 19 Aralk 2015 tarihinde Diyarbakr Adli Tp Kurumundan alnan rapor, Diyarbakr çocuk zleme Merkezinden (çM) alnan raporlarn ve tüm dosya kapsam dikkate alndnda sanklarn çocua kar eylemlerinin sabit olduu anlaldn kaydetti.

ddia makam, sanklardan Erhan , Melik S, Bayram B, Yakup A, Raydin E, Serhat E, Mustafa Y, Akif K, Mehmet ve Uur K hakknda Cinsel istismar, çocua kar cebir ve tehdit kullanma suçlarndan ayr ayr 37 yl hapis cezas, dier sanklar olan Selahattin A, Yücel A, Hüseyin ç, Bünyamin C, Selahattin A, Mehmet K, Mehmet T, Mustafa A ve Mustafa in hakknda ise ayr ayr 16 yl hapis cezas talep etti.

Fail avukatlar ise eksik hususlarn giderilmesi talebinde bulundu.

DURUMA ERTELEND

Mahkeme heyeti, çocuun ya hususunda rapor düzenlenmesi amacyla stanbul Adli Tp Kurumuna gönderilen dosyann ve raporun dönüünün beklenmesine ve rapor döndüünde dosyann mütalaa amacyla savcya tevdiine karar vererek, durumay 27 Ekime erteledi.

Ana Sayfaya Git