Kulp yasak!

Kulp İlçesi'ndeki 25 köyde sokağa çıkma yasağı getirildi. Bölgede PKK'rnın üst düzey yöneticilerinin bulunduğu ihbarı üzerine operasyon başlatıldı.

Haberler 15.06.2017 - 23:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinin dalk ve ormanlk alannda faaliyet gösteren, aralarnda PKKnn üst düzey elebalarnn da bulunduu teröristlere yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle 25 köyde bu sabahtan itibaren sokaa çkma yasa ilan edildi.

Diyarbakr Valilii, Kulp ilçesi mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, bölücü terör örgütü üyeleri ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, kullanndklar deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacyla operasyon düzenleneceini açklad. Valilik, u açklamay yapt:

SOKAA çIKMA YASAI

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde (Kulp lçesine bal olan; Yaylak Köyü, All Köyü, Akdoruk Köyü, slamköy Köyü, Dolun Köyü, Narlca Köyü, Kaynakköy Köyü, Aaçl Köyü, Aa Elmal Köyü, çalayan Köyü, Karpuzlu Köyü, Zeyrek Köyü, Güllük Köyü, Özbek Köyü, Kurudere Köyü, Karaaaç Köyü, Kaml Köyü, çukurca Köyü, Demirli Köyü, Akbulak Köyü, Düzce Köyü, Temren Köyü, Güleç Köyü, Barn Köyü, ve Taköprü Köyü ile mezralarnda) 15 Haziran 2017 günü saat 05.00dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr. Kamuoyuna sayg ile duyurulur.

KOZLUK VE SASON

Öte yandan, Batmann Kozluk ve Sason ilçelerindeki 6 mahalle ile 4 köy ve bir mezrada ilan edilen sokaa çkma yasann kaldrld bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, Kozlukta Gümüörgü köyü, Orta Mahalle, Hasanko ve Bisira mahalleleri ile Sason ilçesinin Karamee köyü, Ramazan ve Binönü mahalleleri, Kelhasan ve Kilimli köyleri, Aakilimli Mezras ve Yoncadüzü Mahallesinde terör örgütü PKK mensuplarnn yakalanmas, halkn can ve mal güvenliinin salanmas için 5442 sayl l daresi Kanununun 11/C maddesi gereince 13 Haziranda saat 18.00den itibaren sokaa çkma yasa ilan edildii hatrlatld.

Açklamada, sokaa çkma yasann 12.00den itibaren sona erdii belirtildi.

Ana Sayfaya Git