Kulp'ta taciz

Kulp’ta bir çocuğa sistematik cinsel istismarda bulunan 10’u tutuklu 86 kişinin yargılandığı dava kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

Haberler 19.02.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Kulpta bir çocua sistematik cinsel istismarda bulunan 10u tutuklu 86 kiinin yargland dava kapsamnda 10 kii gözaltna alnd.

Kulp ilçesinde 13 Haziran 2014 ve 21 Mart 2015 tarihleri arasnda sistematik cinsel istismara maruz braklan F.nin ikayeti üzerine 10u tutuklu 86 kiinin yargland dava Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde görülmeye baland. Dava kapsamnda önceki gün sabah saatlerinde Kulp ilçesinde 10 kii gözaltna alnd.

NE OLMUTU?

Olayla ilgili soruturmay geçtiimiz Ekim aynda tamamlayan savclk, 10 üphelinin çocuun nitelikli cinsel istismar ve Cinsel amaçl çocuu hürriyetten yoksun klma suçlarndan 44.5er yla kadar hapis ile cezalandrlmasn istedi. Hazrlanan iddianamede, cinsel istismara maruz braklan F.nin çok sayda kiinin saldrsna urad tespit edildi.

BARO VE HDNN

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuklu 10 sann yarglanmasna Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Davann ilk durumasna tutuklu sanklar, madur avukatlar ve çok sayda kii katld. Durumada ifadeleri alnan tutuklu faillerin tümü, çocuk ile cinsel ilikiye girmediklerini ve iftiraya uradklarn ileri sürdü. Daha sonra ara kararlarn açklayan mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi ve nsan Haklar Derneinin suçtan zarar görme ihtimaline karlk katlan sfat ile dosyaya katlmalarna karar verdi. Sanklarn tutukluluk halinin devamna karar veren mahkeme, eksiklerin tamamlanmas için durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git