Kulp'un 30 yıllık altyapı eksikliği gideriliyor

Kulp Belediyesi, ilçenin 30 yıllık içme suyu ve kanalizasyon sorununu Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) işbirliğiyle hazırlanan projeleri hayata geçirerek çözüme kavuşturuyor.

Haberler 07.10.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çme suyu ebekesinin eskimi olmas ve büyüyen nüfusuna cevap verememesi nedeniyle içme suyu sknts yaanan Kulpta, bu skntnn bir an önce giderilmesi için proje çalmalarna baland.

DSK ibirliiyle ilçe merkezine 28 kilometre içme suyu ebekesi ve artma tesisinin yapmn içeren proje hazrlayan belediye, ilçenin kanalizasyon sorununu çözmek için de 36 kilometre kanalizasyon ve artma tesisi projesini tamamlayarak, austos aynda 13 milyon 103 bin 900 liraya ihale etti.

30 YILLIK ALTYAPI

Kulp Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Fatih Dülgerolu, yapt açklamada, hazrlanan projerle Kulp ilçesinin, yllardr çözüm bekleyen içme suyu ve kanalizasyon sorunlarnn çözüme kavuacan ifade ederek, unlar kaydetti: lçemiz için ciddi bir sorun olan içme suyu ve alt yap sorununun çözümü için Büyükehir Belediyesine bal DSK Genel Müdürlüüyle ibirlii yaparak hazrlanan projelerin hayat bulmas için çalmalara baladk.

Ana Sayfaya Git