Kumarı devlet eliyle oynatıp teşvik etmek ahlaki değil

Her türlü kumarın devlet eliyle oynatılıp, teşvik edilmesinin ahlaki olmadığını belirten HÜDA PAR, devletin, halkı alın teriyle para kazanmaya teşvik etmesi gerektiğini vurguladı.

Haberler 13.09.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede geçen yl ans oyunlarndan elde edilen sat geliri ve yaplan ödeme miktarlar açkland. Buna göre, Türkiye milli piyango veya ans oyunlar ad altnda oynatt kumardan elde ettii gelirden ylbanda datt ikramiyeyle birçok Avrupa ülkesini geride brakarak 3üncü oldu.

HÜDA PAR Sosyal ler Bakanl tarafndan yaplan açklamada, insanlar devlet eliyle her türlü kumar oynatmaya tevik etmenin ahlaki olmad belirtildi.

Açklamada, Sosyal devletin temel amaçlarndan biri toplumu ve bireyleri yoksulluktan kurtararak, insann erefiyle yaayabilecei artlar ve ortam hazrlamaktr. Bu da insan yücelten ahlaki ve manevi deerlere sahip çkmakla mümkün olur. Bir taraftan çocuklara ilköretimden itibaren, kumar ve hrszlk gibi haksz kazanç yollarnn doru ve ahlaki olmadn söylemek, Yeilay gibi faydal cemiyetleri örnek gösterip, gençlii zararl alkanlklardan muhafaza etmeye çalmak; dier taraftan devlet eliyle her türlü kumar oynatarak, tevik etmek samimi ve ahlaki deildir. denildi.

Aln teri ve helal kazanç gibi deerleri yerletirme yerine, oturarak para kazanma ve ksa sürede köeyi dönme gibi haksz kazanç ve menfaat hrsn kamçlayan kumar çeitlerini merulatrp, tevik etmenin ahlaki deerlerin sarslmasna sebep olacann kaydedildii açklamada, piyango çeitlerini arttrarak sporu dahi kumar organizasyonlarna alet eden bir zihniyetin topluma faydal olmayacana deinildi.

Kumar kiinin hayatn altüst eder

Kumarn, oynayanlara maddi ve manevi zarardan baka bir ey kazandrmayacann vurguland açklamada, u ifadelere yer verildi: Vaktinin büyük ksmn israf ettii gibi, e ve çocuklarn ihmal, bo yere para harcama, stres ve gerginlik, tükenmeyen bo umutlar, vesaire kiinin hayatn altüst eder. Sonuçta legal veya illegal büyük kumar organizasyonlar kazanr. Bu gayr-i ahlaki organizasyonlar da kazandkça halk maddi ve manevi sömürmeye, ifsat etmeye devam edeceklerdir.

Devlet, halk aln teriyle para kazanmaya tevik etmelidir

Devletin, toplumun ahlaki deerlerden uzaklamasn engelleyecek tedbirler almas gerektiinin belirtildii açklamada, Devlet, insan onurunu zedeleyen, gayr-i meru kazanc halkn umudu haline getiren kumar oyunlarn oynatp tevik etme, haksz kazanc meru gösterme yerine onuruyla, erefiyle, aln teriyle helalinden para kazanmaya tevik edip, bu yolda insanlarna her türlü imkn sunmaya çalmaldr. diye kaydedildi. (LKHA)

Ana Sayfaya Git