Küpeliler savcılıkta

"küpe vurgununda" gözaltına alınan 51 kişinin polisteki işlemleri tamamlanarak, yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye'ye sevk edildi. Savcılıktaki sorgulama sürüyor.

Haberler 07.10.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli 11 ilde gerçekletirilen operasyonda kamu kurumlarn 11 milyon lira zarara uratan ve aralarnda 14 kamu personelinin de bulunduu gözaltndaki 51 kiinin Emniyetteki ilemleri tamamland. Küpe Vurgunu yolsuzluu kapsasnda ilem yaplan üpheliler, youn güvenlik önlemleri altnda Diyarbakr Adliyesine sevk edildi. 26 kiinin ise yakalanmasna çallyor.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl koordinesinde Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri tarafndan Diyarbakr merkezli 11 ilde gerçekletirilen operasyonda kamu kurumlarn 11 milyon lira zarara uratan ve aralarnda 14 kamu personelinin de bulunduu 77 kiiden 51i yakalanarak gözaltna alnd. Cumhuriyet Basavcl koordinesinde, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünce yürütülen nitelikli dolandrclk, resmi belgede sahtecilik, bozulmu veya deitirilmi gda veya ilaçlarn ticareti suçlarna yönelik soruturma kapsamnda gözaltna alnan üpheliler, emniyetteki ilemlerinin ardndan Diyarbakr Adliyesine götürüldü.

26 AHIS ARANIYOR

Diyarbakr merkezli anlurfa, Mardin, stanbul, Sakarya, Erzurum, Ar, Batman, Bursa, Elaz ve Konyada 3 Ekim 2020 günü e zamanl olarak yaplan operasyonda 51 ahs yakalanarak gözaltna alnm, 234 adet hayvan pasaportu, 2 bin 210 adet orijinal hiç taklmam hayvan küpesi, 2 bin 936 adet taklp sökülmü hayvan küpesi, 4 adet hayvan küpesi sökmeye yarar pense, çok sayda dijital materyal, hayvan sevklerine yarar belgeler, çek ve senet, 6 adet ajanda, 3 adet ruhsatsz tabanca ve 4 adet kurusk tabanca, suçtan elde edildii deerlendirilen 435 bin lira para bulunarak el konulmutu. 26 ahsn yakalanmasna yönelik çalmalarn ise devam ettii örenilirken, adliyeye getirilen üphelilerin savclktaki sorgular, gazetimizin baskya girdii saatlere kadar devam ediyordu.

Ana Sayfaya Git