Kurşunlu camii ibadete açıldı!

Hendek-barikat terörü sırasında ateşe vererek kullanılamaz hale getirilen, Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi, 4 yıl aradan sonra yeniden ezan sesi yükseldi; Regaip kandili dolaysılla mevlit okutuldu.

Haberler 08.03.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Sur ilçesinde, PKKl teröristlerin atee vererek tahrip ettii ata yadigar Fatih Paa Camisi (Kurunlu Camisi), restorasyonun ardndan 4 yl aradan sonra ibadete açld.

PKKl teröristlerin ehirlerde tuzakladklar patlayclar infilak ettirerek gerçekletirdii saldrlar sonucu zarar gören Sur ilçesindeki 500 yllk Fatih Paa Camisinin restorasyonu 10 milyon lira kaynak kullanlarak tamamland.

Diyarbakra vali olarak atanan Bykl Mehmet Paa tarafndan 1516 ylnda ina edilen ve üst örtüsünün kurun ile kaplanmasndan dolay halk arasnda Kurunlu Cami olarak da bilinen tarihi cami, Regaip Kandili dolaysyla Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erban da katlmyla düzenlenen programla yeniden cemaatine kavutu.

Yaklak 500 yl önce ina edilen ve 2015 ylna kadar ezann hiç susmad camiye, mevlit programna katlmak için adeta akn eden vatandalar duygulu anlar yaad.

Kuran tilaveti ile balayan buradaki etkinlikte ilk önce Mevlid-i erif okundu, ilahiler seslendirildi, salvatlar getirildi, namaz klnarak dualar edildi. Günahlarnn affedilmesi ve slam Corafyasnda huzurun gelmesi için ellerini semaya kaldran Müslümanlar, bol bol dua ettii ve bu mübarek gecenin zulüm altnda olan, sknt çeken Müslümanlara rahmet ve bir kurtulu vesilesi olmas temennisinde bulunduu görüldü.

- Cami çok güzel olmu

Vatandalardan Vedat in, küçüklüünden beri Kurunlu Camide namaz kldn ve terör olaylarnda camiye verilen zarardan dolay üzüntü duyduunu dile getirdi.

Bu camiye zarar verenler Allahndan bulsun. diyen in, restorasyon çalmasndan sonra Kurunlu Caminin görsel açdan daha güzel olduunu ifade etti.

78 yandaki Ali Kaya da Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizden ve Cumhurbakanmzdan Allah raz olsun. Kurunlu Cami imdi çok güzel olmu. Allah teröristlerin de belasn versin ki o hale getirdiler. eklinde konutu.

Ailesiyle caminin ibadete açl programna gelen Hatice Yldz da güzel bir gün yaandn dile getirerek, Ülkenin her yerinde bar, huzur, birlik ve beraberlik olsun. O zaman gelip görmedik ama televizyonlardan duyduk. Rabbim o günleri bir daha yaatmasn. Bu huzurun ve güzelliklerin devam etmesini temenni ediyorum. dedi.

Hafzalara kaznan o konuma

Salih Uçalr da caminin u an çok güzel olduunu ifade ederek, O zamanlar Kuran- Kerimi burada ayaklar altna aldlar. Saray Kap Mahallesindeki evimden 4 ay darya çkamadm. Camimiz imdi çok güzel olmu. Allah devletimizden raz olsun. diye konutu.

Aralk 2015 ylnda PKK saldrlar srasnda caminin halini gören Diyarbakrl kadnlar gözyalarn tutamamt. Yal bir Diyarbakrl kadnn Evim yanayd caminin yerine oul. Allahn evini yakmlar. Kuran yakmlar. Kuran yaklr m ? Allah koymasn.sözleri hafzalara kaznmt.

Kent öz benliine kavutu

Öte yandan, çeitli temaslarda bulunmak üzere ehre gelen Erba, Diyarbakr l Müftülüü ziyaretinin ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde, ildeki din görevlileriyle düzenlenen toplantya katld. Daha sonra Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunu makamnda ziyaret eden Erba, üç aylarn balangc olan Regaip gecesini Anadoludaki ilk Müslüman ehir, peygamberler ve sahabeler ehri Diyarbakrda geçirecek olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Erba, Diyarbakrn, Hazreti Muhammedin vefatndan 7 yl sonra slam ile bulutuunu ve bugüne dek ezan sesinin hiç dinmediini anlatt. Vali ve dier idarecilere Diyarbakr ksa sürede Diyar- huzur haline getirdiklerinden dolay teekkür eden Erba, Huzur beldesi Diyarbakr tekrar öz benliine kavuuyor. Öteden beri ilim, irfan ehri olan Diyarbakrda bundan sonraki süreçte de insanmzn yüreine dokunan çok güzel hizmetler yaplacana olan inancm tamdr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git