Kurşunlu ezan sesiyle açılıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lıların ateşe verdiği kullanılamaz haldeki Osmanlı eseri Fatih Paşa Camisi'nden, bugün düzenlenecek mevlit programıyla 4 yıl aradan sonra ezan sesi yükselecek.

Haberler 07.03.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Sur ilçesinde, PKKllarn atee vererek tahrip ettii ata yadigar Fatih Paa Camisi (Kurunlu Camisi) 4 yl arann ardndan bugün ibadete açlacak.

PKKl teröristlerin ehirlerde kazdklar çukurlar, kurduklar barikatlar, tuzakladklar patlayclar infilak ettirerek gerçekletirdii saldrlar sonucu zarar gören Sur ilçesindeki 500 yllk Fatih Paa Camisinin restorasyonu tamamland. 1516 ylnda Diyarbakra vali olarak atanan Bykl Mehmet Paa tarafndan ina edilen ve üst örtüsünün kurun ile kaplanmasndan dolay halk arasnda Kurunlu Cami olarak da bilinen tarihi cami, bugün Regaip Kandili dolaysyla düzenlenecek, Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erban da katlaca programla yeniden cemaatine kavuacak.

- Camimizden yeniden ezan sesi duyulacak

Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Diyarbakrn sembol yaplarndan biri olan caminin, ayn zamanda ehirdeki ilk Osmanl eseri olduunu söyledi. Yaklak 500 yl önce yaplan ve 2015 ylna kadar ezann hiç susmad ibadethanenin PKKl teröristlerce mevzi olarak kullanldn anmsatan çiftçi, caminin, içerisindeki Kuran- Kerim ve bütün deerlerle atee verilmesi sonucu büyük zarar gördüünü hatrlatt.

çiftçi, güvenlik güçlerinin baarl operasyonlarnn hemen ardndan Surun yeniden ihya ve inas için balatlan çalmalar kapsamnda, Fatih Paa Camisinin hzl bir ekilde onarmna balandn dile getirerek, unlar kaydetti: 10 milyon liralk harcamayla ilmek ilmek, nak nak yaplan çalma neticesinde buras aslna uygun olarak restore edildi. Diyanet leri Bakanmzn katlaca kandil programyla camimizden yeniden ezan sesi duyulacak. badete açlacak. Böyle önemli bir eser yeniden ibadete açlaca için sevinçliyiz. Birçok yerli ve yabanc ziyaretçi buray görmek istiyor.

Ana Sayfaya Git