Kur'an-ı Kerim'i Kürtçe meali cepte

Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe meali için cep telefonu uygulaması geliştirildi.

Haberler 30.04.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Batmanda bir grup arkadan giriimi sonucu Kuran- Kerimin Kürtçe meali için cep telefonu uygulamas gelitirildi.

Batmanda yaayan Roni Bedirhan, gazetecilere, geçen yl bir grup arkadayla ramazanda Kuran- Kerimi Kürtçe dinlemek istediklerini, bunun için yaptklar aratrmada cep telefonlarnda böyle bir uygulamann olmadn gördüklerini söyledi.

KÜRTçE MEAL ARTIK CEPE

Yaklak 6 aydr bunun üzerine çalma yürüttüklerini ifade eden Bedirhan, Ramazann banda Kürtçe Kuran adyla bir mobil uygulama yaptk. Bir stüdyo kiraladk. Sesi ve Kürtçe telaffuzu iyi olan bir kii belirledik. Arkadamz 3-4 ay boyunca ayet ayet Kurann Kürtçe mealini okudu. dedi.

Bedirhan, stanbulda anlatklar bir firma tarafndan hazrlanan uygulamann cep telefonlarnda kullanldn dile getirerek, Artk isteyen herkes Kuran- Kerimin Kürtçe mealini mobil uygulama olarak telefonuna indirebilir, isterse Arapça hemen ardndan da Kürtçe dinleyebilir. Ayn zamanda Kürtçe ve Arapça okuyabilir. diye konutu.

UYGULAMA GELTRD

Uygulamann tüm cep telefonlarna uygun olduunu anlatan Bedirhan, olumlu geri dönüler aldklarn aktard.

Bedirhan, lerleyen süreçte dier lehçelerde de bu uygulamay zenginletirmeyi düünüyoruz. Hedef kitlemiz Kuran anlamak isteyenler. En büyük amacmz bu boluu doldurmakt. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git