Kur'an kurslarında yüz yüze eğitim!

Kırsaldaki okullarda yüz yüze eğitim startı alırken Diyarbakır Valiliği de, Kur’an kursları öğrenci ve çalışanlarını uygulanan koronavüris kısıtlamalarından muaf tutma kararı alarak yüz yüze eğitime onay verdi.

Haberler 16.02.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii bünyesinde oluturulan l Umumi Hfzsshha Kurulu, Kuran kursu örenci, kursiyer, öretici, çalanlarnn uygulanan koranvirüs kstlamalarndan muaf tutulmas karar ald. l Umumi Hfzsshha Kurulu, 20 ya alt ve 65 ya üstü kiilere uygulanan toplu tama araçlarn kullanmama yasann da Kuran kursu çalan, örenci ve öreticileri için kaldrlmas karar ald.

L HIFZISSIHA KURULUNUN KARARI

Valilikten yaplan açklamada, koronavirüs salgnyla mücadele kapsamnda 1 ubatta Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda toplanan Cumhurbakanl Kabinesinde yüz yüze eitimin kademeli olarak balatlmasnn kararlatrld hatrlatlarak, bu dorultuda Diyanet leri Bakanlnn 11 ubatta çileri Bakanlna gönderdii yazsna göre hafzlk eitimi veren Kuran kurslarnda 15 ubatta yüz yüze eitime geçileceinin belirtildii aktarld.

KURAN KURSLARINDA YÜZ YÜZE ETM

Hafzlk eitimi veren Kuran kurslarnda örenci, kursiyer, öretici, çalanlarn durumlar kurumlarnca verilecek kurum adresi ve çalma, ders programn ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri artyla, güzergah ve ilgili saatlerle snrl olacak ekilde l Hfzsshha Kurulumuzun 30 Kasm 2020 tarihli karar ile getirilen sokaa çkma kstlamasndan muaf tutulmasna ve hafzlk eitimi veren Kuran kurslarnn örenci, kursiyer, öretici ve çalanlarn 65 ya ve üzerinde kalanlar ile 20 ya altnda kalanlarn, güzergah ve ilgili saatlerle snrl olacak ekilde getirilen ehir içi toplu ulam araçlarn kullanma kstlamasndan muaf tutulmasna karar verildi. ifadelerine yer verilen açklamada, unlar kaydedildi:

60 YA VE 20 ALTI TOPLU ULAIM

Kaymakamlar ve ilgili kurumlarca belirtilen bu esaslar dorultusunda uygulamada herhangi bir aksakla meydan verilmemesine ve maduriyete neden olunmamasna, alnan kararlara uymayanlara Umumi Hfzsshha Kanununun ilgili maddeleri gereince idari ilem tesis edilmesine ve konusu suç tekil eden davranlara ilikin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamnda gerekli adli ilemlerin balatlmasna, 1593 Sayl Umumi Hfzsshha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarnca oy birliiyle karar verilmitir.

Ana Sayfaya Git