Kur'an Kurslarında yüz yüze eğitim!

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl düzenlenecek yaz Kur'an kurslarının 5 Temmuz'da yüz yüze olarak başlayacağını bildirdi.

Haberler 16.06.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda, yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi günü balayacak yüz yüze Kuran kurslar 20 Austos Cuma günü sona erecek.

Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüünce belirlenen 2021 Yl Yaz Kuran Kurslar Uygulama Esaslarna ilikin alnacak tedbirler ve hazrlklara yönelik çalmalar 81 il müftülüüne gönderildi.

Her yl okullarn tatile girmesiyle cami ve Kuran kurslarnda açlan Yaz Kuran Kurslar, bu yl da Kovid-19 salgnna kar alnan tedbirler nedeniyle ya gruplarna göre çevrim içi veya yüz yüze eitim eklinde düzenlenecek.

ENGELLLERN VELLER BAVURU LEM GERçEKLETREBLECEK

Kuran kurslarna bavurular 21 Haziran-11 Temmuz tarihlerinde cami, Kuran kurslar veya www.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yaplabilecek.

Bu kapsamda, kurslara 4-22 ya grubu arasndaki çocuk ve gençler bavuruda bulunabilecek. Buna göre, 4-9 ya grubu örencilerin velileri, bölgesindeki en yakn Kuran kursuna bizzat veya web sitesi üzerinden bavuru yapabilecek. Bu gruba sadece yüz yüze eitim verilecek.

10-15 ya aras örenci velileri ise bavurularn bizzat veya web sitesi üzerinden gerçekletirebilecek, eitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi olacak. 16-22 ya aras örencilerin bavurular web sitesi üzerinden alnacak, eitimleri ise sadece çevrim içi yaplacak.

Öte yandan Kuran kurslarna, 7 ya ve üzeri engelli vatandalarn velileri de bavuruda bulunabilecek.

Eitim ortamlar imkanlar dahilinde örencilerin ya grubu, cinsiyeti, Kuran- Kerim okuma ve dini bilgi seviyeleri dikkate alnarak oluturulan kurslarda, yüz yüze eitim verilen ortamlarda örenci says, Kovid-19 salgn ile mücadele kapsamnda fiziki artlar göz önünde bulundurularak öretici gruplarca belirleyecek.

çevrim içi eitimlerde ise örenci says en fazla 20 kii olacak.

ÖRENCLERN HER GÜN KURSLARDA ATELER ÖLçÜLECEK

Açklamada, Bakanlk tarafndan Kuran kurslarndaki Kovid-19 tedbirlerine ilikin Kovid-19 Salgn Rehberi hazrland belirtildi.

Rehber kapsamnda alnan tedbirlere ilikin unlar kaydedildi:

Örencilerin her gün kurslarda ateleri ölçülecek, atei 38 dereceden yüksek olanlar, boaz ars, burun aknts, öksürük, itahszlk, krgnlk, kas arlar, ciltte döküntü, karn ars, kusma, ishal, nefes darl gibi belirtileri olanlar en yakn salk kuruluuna yönlendirilecek.

18 ya üstü olan örenciler bizzat kendileri, 18 ya alt olan genç ve çocuklarn ise velileri tarafndan Bilgilendirme Formu ve Taahhütname ad altnda dilekçe vermeleri gerekecek. Dersler birleik snflarla yaplmayacak. Derslerde oturma ekli, sra düzeninde sosyal mesafe en az 1 metre olacak ekilde birer boluk brakarak çapraz oturma düzeni yaplarak ve maske taklarak gerçekletirilecek.

Kuran- Kerim, kitap, kalem gibi eitim malzemeleri kiiye özel olacak ve örenciler aras malzeme alveriine izin verilmeyecek kurslarda, teneffüslerde ders ortamlar mutlaka havalandrlacak.

Kurs binas, snf ve cami/mescit giriinde el antiseptii bulundurulacak. Kurslardaki snf, mescit, tuvalet ve abdesthaneler günde en az bir defa temizlenecek ve sk sk havalandrlacak.

Ana Sayfaya Git