Kur'an kursu öğrencileri candır

Kur'an kursu öğrencileri "can dostlar"a yiyecek bırakıyor

Haberler 02.02.2022 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda yatl Kuran kursu örencileri youn kar ya ve souk hava nedeniyle zor günler geçiren sokak hayvanlarn besliyor.

Harput Hac Hamdi Baaran Yatl Erkek Kuran Kursu örencileri müftülük tarafndan temin edilen mamalar ile yatl kurslarda günlük piirilen ve arta kalan yemekleri kentin belirli noktalarna brakarak, sokak hayvanlarnn beslenmesine katk salyor.

Örenciler zaman zaman souktan ve açlktan etkilenerek Kuran kursunun kapsna gelen kedileri de içeri alarak hem karnlarn doyuruyor hem de snmalarn salyor.

DNMZ BZE HAYVANLARA MERHAMETL OLMAYI EMREDYOR

l Müftüsü Selami Aydn, bölgede kar ya ve hava artlarnn sert geçmesinden dolay yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarnn açlktan etkilenmemesi için gönüllü çalma balattklarn söyledi.

Bu kapsamda kentteki yatl Kuran kurslarnda okuyan örencilerle sokak hayvanlar için mama ve yiyecek seferberlii balattklarn ifade eden Aydn, Cenabhakka sonsuz hamdüsena ediyoruz, yurdumuzun her bölgesine kar yayor. Kar rahmet ve berekettir. nallah bu sene çiftçilerimizin yüzü daha da gülecek, bolluk ve bereket olacak. dedi.

Aydn, bu zor artlarda sokak hayvanlarnn yiyecek bulamadna iaret ederek, Onlar Rahmann dilsiz kullardr. Onlara iyilik yapmak insanlk vazifemizdir. Eer biz onlara iyilik yaparsak Allah da bizi rzklandrr. diye konutu.

Kuran kurslarnda eitim gören örencilerin merhametli bireyler olarak yetimesi için gayret gösterdiklerini aktaran Aydn, Peygamber Efendimiz buyuruyorlar ki; Yerdekilere merhamet ediniz ki; göktekiler de size merhamet etsin. Efendimiz hayvanlara merhametli davranmamz bize emrediyor, dinimiz bize hayvanlara merhametli olmay emrediyor. Bizler de Elazda Kuran kurslarmzda hafzlk eitimi alan örencilerimize bu güzel davran öretmek ve tevik etmek amacyla onlarla beraber hayvanlara yiyecek brakyoruz. ifadelerini kulland.

Aydn, herkesin sokak hayvanlar ve kular için çevresindeki belirli noktalara mama ve yiyecek, pencere önlerine de artan yemek ve ekmekleri brakmasnn çok hayrl olacan söyledi.

ONLAR DA ALLAHIN VERD BR CAN

Hafzlk eitimi alan Murat Saylan da insanlarla iç içe yaayan ve varlklaryla insana huzur veren sokaktaki sevimli dostlara sahip çkmay insanlk vazifesi olarak gördüklerini söyledi.

slam dininin tüm canllara kar merhametli olmay emrettiini ifade eden Saylan, Souk k aylarnda aç kalan hayvanlarmza hemen hemen her gün et, yiyecek getirip datyoruz. Kediler bazen soukta üüyüp kursumuza geliyorlar. Ekmek, yemek veriyoruz. Onlar da bizim gibi can tayor, onlar da Allahn verdii bir can. Aç kalmasnlar diye her gün onlar için faaliyet yapyoruz. Teneffüslerde olsun, ikindi vakti olsun, mama ve yiyecek götürüp, karnlarn doyuruyoruz. eklinde konutu.

ONLAR BZM NEE KAYNAIMIZ

Örencilerden Muhammed Siraç Cav ise çetin k artlarnda souk havayla mücadele eden sokak hayvanlarna destek olmaya çaltklarn belirtti.

Cav, Açlarmz ekmekleri küçük küçük dorayp pencerenin önüne atyorlar, güvercinler, serçeler gelip onlar yiyerek karnlarn doyuruyor. Karda kta kedi ve köpekler yemek bulamadklarndan onlar için de faaliyet yürütüyoruz. Onlar bize mutluluk veriyor. dedi.

Abdullah Öner de sokak hayvanlarnn doaya ve çevreye güzellik kattn, insanlar için mutluluk kayna olduunu anlatarak, herkesin çevresindeki sokak hayvanlarna sahip çkmas gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git