Kur'anla buluştular!

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan yaz Kur'an kursları Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde büyük ilgi gördü.

Haberler 13.07.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran aynda Kuran ile bulualm temasyla 12 Haziranda düzenlenen, 18 Austosa kadar devam edecek yaz Kuran kurslar bölgede youn katlmla devam ediyor.

Diyarbakr, Batman, Mardin, Siirt, rnak ve Elazda 170 bini akn çocuk yaz tatilinde Kuran- Kerimi örenmek için camilere ve kurslara gidiyor.

Adeta çiçek açan camilerde çocuklarn gönüllerine Kuran nakediliyor.

Diyarbakrda 930 noktada açlan yaz Kuran kurslarna yaklak 66 bin kii katlyor.

l Müftü Vekili Abdullah Ik, AA muhabirine yapt açklamada, çocuklarn kurslarda Kuran- Kerimin yan sra dini bilgileri de örendiini söyledi.

çocuklarn örendikleri bilgilerin yaantlarnda da yardmc olacan dile getiren Ik, cami kaplarnn çocuklar için ardna kadar açk olduunu belirtti.

Ik, kurslara dezavantajl çocuklar ile Suriyedeki iç savatan kaçp Türkiyeye göç eden snmac ailelerin çocuklarnn da katldna iaret ederek, öyle konutu:

Sahabeler ve peygamberler ehri olan ilimizde düzenlenen kurslara 66 bin civarnda örencimiz katlyor. Kaytlar devam ediyor. Toplamda bu saynn 70 bine ulaacan tahmin ediyoruz. lgi çok büyük. Örencilerimiz, velilerimiz Kuran- Kerimi örenme hassasiyeti gösteriyorlar. Biz de bu hassasiyetin karln vermeye çalyoruz.

Kentteki terör saldrlar nedeniyle tahribata urayan veya zarar gören baz camilerde kurs açlamadna dikkati çeken Ik, 10 camide ibadete kapal olmas nedeniyle kurs açlamadn kaydetti.

Ik, camilerin onarm için Vakflar Bölge Müdürlüünce balatlan çalmalarn sürdüünü belirterek, onarm tamamlandkça bu camilerde de eitim verileceini anlatt.

- Batman

Batmanda bin noktada açlan Kuran kurslarna 22 bin örenci katlyor.

l Müftüsü Turgut Erhan ve beraberindeki müftülük personeli, kurslar ziyaret ederek eitim alan çocuklara eker ve oyuncak datyor.

Erhan, yapt açklamada, il genelinde düzenlenen kurslara youn ilgi gösterildiini söyledi.

çocuklarn küçük yata camiye altrlmasnn önemine iaret eden Erhan, Eitim öretim çanda küçük yataki çocuklarmzn camiye ve Kuran kursuna gelmelerini önemsiyoruz. Bu çocuklarmzla camilerimiz adeta çiçek açm durumda. Küçük yalarda örenilen yazlar kayalar üzerine kazlan yazlar gibidir, asla zihinden çkmaz. dedi.

Kurslarda çocuklara milli ve manevi duygular, insani deerler ile ilgili de bilgiler verildiini anlatan Erhan, camilerin adeta çiçek bahçesine döndüünü ifade etti.

Erhan, Yarnlarmz, evlatlarmzn milli ve manevi duygularla yetimesine baldr. Bugünün çocuklar yarnn büyükleri olacaktr. eklinde konutu.

- Mardin

Kent genelinde binin üzerinde açlan kursta yaklak 35 bin örenci Kuran- Kerim öreniyor.

Kursa katlan çocuklara uygulamal namaz ile ibadet, siyer, fkh ve ahlak konularnda eitim veriliyor.

l Müftüsü smail çiçek, küçüklüünde camiye gelen çocuklarn büyüdüünde de camiye gelmeyi sürdüreceini belirtti.

çiçek, kurslara katlan örencilere 3 bin 500 Kuran- Kerim ile çok sayda dini kitap datldn aktard.

Fuat Yac Camisi mam Hasan Yenigün, camide 150si kz 400 örencinin eitim aldn dile getirdi.

Örencilere saat 09.00dan öle namaz vaktine kadar iki saat Kuran- Kerim ve iki saat dini bilgileri içeren ders veriyoruz. Örencileri seviyelerine göre gruplara ayryoruz. çocuklarn her saat ba 15 dakika teneffüs hakk var. bilgisini aktaran Yenigün, çocuklarn cami içinde ve dnda oyun da oynadn kaydetti.

Örencilerden eyhmus Sincar, yaz Kuran kurslarnda hem eitim aldklarn hem de elendiklerini söyledi.

- Siirt

Siirtte düzenlenen kurslara 12 bin 488 çocuk devam ediyor.

l Müftüsü Faruk Arvas, cami ve Kuran kurslarnda örencilere dini bilgilerin de verildiini vurgulayarak, limizde 86 merkez ve 21 köy olmak üzere 107 camimizde u anda yaz kurslar balam durumda. Kent merkezinde 5 bin 707 örenci cami ve Kuran kurslarmzda eitim görüyor. l genelinde ise 12 bin 488 örenci kurslara devam ediyor. diye konutu.

- rnak

rnakta da kurslara youn katlm saland.

PKKl teröristlerin karargah gibi kullanarak tahrip ettii 101 camiden 76snn onarmnn ardndan yeniden ibadete açld ilde, 2016-2017 eitim öretim döneminin sona ermesiyle çocuklar Kuran ile bulutu.

l genelinde rnakta 523 cami ve 163 Kuran kursunda 19 bin 323 örenci eitim alyor.

çocuklar Kuran- Kerimi bir an önce örenmek için adeta birbiriyle yaryor.

- Elaz

Elazda 786 noktada devam eden kurslara 18 bin 724 örenci katlyor.

l Müftüsü Yusuf Sarkaya, yaz Kuran kurslarnn çok sayda örencinin katlmyla büyük coku ile sürdüünü söyledi.

Ramazan ayndan sonra kurslara örencilerin daha fazla katlm gösterdiini dile getiren Sarkaya, her kurs kapsamnda örencilere yönelik piknik ve konferans gibi farkl etkinlikler de düzenlendiini belirtti.

Sarkaya, Kuran kurslarn çok önemsediklerini, sürekli çocuklar ziyaret ettiklerini anlatarak, unlar kaydetti:

Örencilerle tanyor, onlara heyecan katmaya çalyoruz. Biz kurslarmz yaparken hem örenim hem de ya durumuna göre kategorize ediyoruz. u anda 4 ile 20 ya grubundan örencilerimiz mevcut. Velilere çocuklarn Kuran kurslarna göndermeleri çarsnda bulunuyoruz.

Kursa katlan örencilerden Efsanur Gültekin (11), camiyi çok sevdiini, her yl okul tatil olduunda camiye gittiini belirtti.

Camide hayata dair çok ey örendiini anlatan Gültekin, Kuran- Kerim okumasn bu yl örendim. Camiye gelince burann Allahn evi olduunu hatrlyorum ve camiye gelemeyenlere caminin önemini anlatyorum. Burada bize abdest almay ve namaz klmay öretiyorlar. eklinde konutu.

Berkay Yamurkaya (12) ise kursta ilk etapta zorlansa da Kuran okumay örendikten sonra zorluk çekmediini aktard.

Ana Sayfaya Git