Kurbanın anlamı paylaşmaktır

Diyarbakır’da Kurban bayramına günler kala kurbanlıklar görücüye çıkarken, satıcılar piyasanın durgunluğundan alıcılar ise fiyatların yüksekliğinden şikâyetçi.

Haberler 28.08.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramna günler kala bayram hazrlklar kapsamnda, büyükba ve küçükba hayvan satclar belediyeler tarafndan kendileri için kurulan pazarlarda yerlerini ald.

Diyarbakr Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kent merkezinde kurban kesim ve sat yerlerini açklad.

Atalar, kesim yerlerinde, müdürlükleri tarafndan görevli bir veteriner hekim ve bir zooteknist, merkez ilçe müdürlüklerinde görevli 15 veteriner hekim, dier 13 ilçede ise 27 veteriner hekim olmak üzere toplam 44 personel görevlendirildiini açklarken, ehrin birçok yerinde de ayrca sat ve kesimler gerçekleti.

Koçlarnn 2 bin TL deerinde olduunu belirten Said Aydn, halkn fakir olduu için alamadn söyledi.

Kurban için para bulamyorlar

yok, güç yok! diyen Aydn, Millet isizdir, para bulamyor. Sorup geçiyorlar. Paralar yoktur, bir kurban kesmek için. Devletin bölgemizdeki halka i imknlar salamas gerekiyor. Bu sorun da bundan kaynaklanyor. dedi.

Herkesin Kurban Bayramnda bir kurban kesme arzusu olduuna dikkat çeken Aydn, ancak halkn yüzde 90inden fazlasnn kurban almaya güç bulamadn ifade etti.

çok kii hayvan kesip eve götürüyor

Kurbann amacnn fakirleri doyurmak olduunu dile getiren Aydn, çok kii hayvan kesip eve götürüyor. Böyle yapmak sevap deildir. Kurban kendine kesen bir yere varamaz. Kurbann anlam paylamaktr, fakir fukaray doyurmaktr. eklinde konutu.

Bayramdan bayrama et yiyenler var

Aydn konumasnn devamnda, Kimi insanlar vardr sadece bayramdan bayrama evlerine et giriyor. Krmz etin kilosu 50 TLyi bulmu. Devletin bu konuda gerekli tedbirleri almas gerekiyor. Gariban vatanda 50 TLye et nasl alabilir? Günlük 50 TL alan birinin bütün kazandn nasl ete verebilir. ifadelerini kulland.

Yazk, günahtr insanlara

Aydn son olarak, 1982lerde bir günlük kazancmla bir torba un, bir teneke ya, pirinç ve çorba alyordum. imdi ise bir günlük kazancmla bir kilo et alamyorum. Yazk günahtr insanlara. Sabahtan akama kadar günein altnda çalyorlar, 50 TL için. O paray da ne zaman alaca belli deil. i iyi olanlar hiç olmazsa kurban eti alsn ki garibanlara datsn. Onlar da bu eti yiyebilsin. diye seslendi.

Piyasa durgundur

Mehmet Karata ise Satlarmz balad ve devam ediyor. Bizim elimizdekiler bin TLye tutuyor. Ayrca küçük balarn ve büyük balarn satlar ve fiyatlar vardr. Piyasa durgundur. Hayvan fiyatlar geçen seneye oranla biraz yüksektir. uan müteri bekliyoruz. Piyasann durgun olmasnn sebebi i güç olmamasdr. dedi.

lerin açlacan zannetmiyorum

Fiyatlar hakknda bilgilendirmelerde bulunan Karata, Kurban bayramna yaklatmz bu günlerde de ilerin açlacan pek zannetmiyorum. Hayvanlar zararna satyoruz, arpa yemi de bizden gidiyor. Bir küçük ba hayvan 50-60 kiloyu buluyor. Bu da 900 TLye yakn tutuyor. Canl kilo 17 TLden satyoruz. Gövde hali olarak 33 TLden satyoruz. eklinde anlatt.

Ana Sayfaya Git