Kurbanlık fiyatı düştü

Diyarbakır'da kurbanlık fiyatları bayramın 4'üncü gününde hayli düşürülmesine rağmen elde kaldı.

Haberler 04.08.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hayvanlarn Canl Hayvan Borsasna getiren besicilerden bazlar kurbanlklarn bitirirken, bazlar da ellerindeki hayvanlar bitirmek için fiyatlar düürdü.

Diyarbakr Canl Hayvan Borsasnda kurbanlk satlar bayramn 4üncü gününde de devam etti. Kurban Bayramndan iki gün önce yerlerini alan besiciler, bayramn son gününde de ellerindeki kurbanlklar bitirmek için youn çaba sarf etti. lk günlerden itibaren hareketli geçen satlarda, son günde besiciler, ellerindeki kurbanlklar bitirmek için ilk günkü fiyatlara oranla indirime gitti. lk güne oranla fiyatlarda yüzde 20-30 arasnda düü yaand.

FYATLARI DÜÜRDÜLER

Babasyla birlikte 8 yldr hayvanclkla urap Canl Hayvan Borsasnda kurbanlk sat yapan 22 yandaki Mustafa Yetitiren, bu yl 38 tane kurbanlk getirdiklerini ve 22 tanesini sattklarn söyledi. Satlarnn hala devam ettiini belirten Yetitiren, Bugün bayramn son günü. fiyatlarda indirimimiz oldu ama çok büyük bir indirim söz konusu deil, kimse indirmez, Bayramn son gününe kadar satlarmz edecek. Tabi biterse hemen gideriz, o da müteriye kalm bir ey. Bitmezse ya kiloyla vereceiz ya da besledikten sonra yine sata süreceiz. Bir ekilde bu hayvanlar satacaz ama zararna satmay düünmüyoruz. Bu gördüünüz alan geçen yla oranla daha çok doluydu. Buradan zaten bütün Türkiyeye ihraç yaplyor dedi.

Ana Sayfaya Git