Kurbanlıklar elde kaldı

Diyarbakır’da, Kurban Bayramı için satışa sunulan kurbanlıklar elde kaldı.

Haberler 06.09.2017 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birçok üreticinin kredi borcunun bulunduunu belirten kurbanlk satclar, borçlarn ödemek için hayvanlar zararna satmak zorunda kaldklarn, buna ramen kurbanlklarnn elde kaldn dile getirdi.

Diyarbakr Diyarbakrda, Kurban Bayram için sata sunulan onlarca kurbanlk elde kald. Balar ilçesine bal Yeniköy bölgesinde oluturulan hayvan sat ve kurbanlk kesim yerinde sata sunulan kurbanlklara alc bulunamad. Ellerinde kalan hayvanlar kredi borçlarn ödemek için zararna satmak zorunda kaldklarn belirten satclar, buna ramen istedikleri sat gerçekletiremediklerini kaydetti.

Pahal olduu için müteri kaçyor

Yllardr hayvanclkla uratn belirten satclardan Mustafa Ersoy, hayvanlarnn yarsnn satlmadn ve elinde kaldn söyledi. Ersoy, Oldukça hayvan kald elimizde. Hayvanclk zordur, beikteki bebek naslsa hayvan da öyledir. Hayvan pahal olduu için müteri kaçyor. Biz de esnafz. Biz bu mal getirmiiz, borç etmiiz. Bizim ödememiz var. Biz bu hayvan ucuza satsak, mecburuz ucuza satmaya. Bu hayvan zarara vermesek kredimiz düüyor daha da ticaret yapamyoruz. Millet bize hayvan vermiyor. Bu sefer biz de hayvanlar zararna satyoruz. Her hayvan bana 100-200 lira eksiine satyoruz. O yüzden olmad. Hayvanclk zor olduu için bu sefer esnaf perian oluyor. 150 tane hayvan getirdik bunlardan 75 tanesi kalm. Yar yarya kalm dedi.

Bu konuda bir eyler yaplmasn istiyorum

Pazardaki bir dier esnaf Selami Aksoy ise, dii hayvan kesiminin et fiyatlar ve dolaysyla da kurban fiyatlarnn yüksek olmasna etki ettiini ve vatandan alm gücünü atn belirtti. Et piyasasna bir düzenleme getirilmesini talep ettiklerini vurgulayan Aksoy, 4 gündür gece gündüz buradayz. Nöbet tutuyoruz akamlar da gidemiyoruz bir yere. Hayvanlarn yanndayz sürekli. Fiyatlar yüksek olduundan dolay satamyoruz. çok pahal. Alcnn gücü 400-500-600 lira civarndadr. Hayvan da baya yüksek olduundan dolay milletin bütçesine uyumuyor. Bundan dolay kalyor böyle. Baya bir dii hayvan kesiliyor, üretim olmuyor. Üretici yer bulamyor ondan dolay hayvan da besleyemiyor. Birçok nedeni var. Yetkililerden bu konuda bir eyler yaplmasn istiyorum. Üreticiye destek verilmesi lazm diye konutu.

Ana Sayfaya Git