Kurbanlıklar zararına satılıyor

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi hayvanlarını canlı hayvan pazarına getiren çiftçiler, yem pahalılığı nedeniyle zararına satış yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Haberler 16.08.2018 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayram öncesi Diyarbakr çarkl Mahallesinde bulunan Büyükehir Belediyesi Canl Hayvan Pazarnda kurbanlklar alclarn bekliyor. Geçen yla oranla satlarn kötü olduunu, yem ve ilaç gibi ürünlerin pahallndan zararna satlar yaptklarn aktaran besiciler, bir ay önce kilosu 19 TL olan hayvanlarn bayram öncesi 17 TLye bile satlamadn söyledi.

Geçen yl daha iyiydi

Geçen yla oranla satlarn kötü gittiini ifade eden Remzi Safi, Yem, saman, ilaç ve benzeri ürünlerin pahall yüzünden zarardayz. Bugün 2 tane getirdim. Her ikisini de zarara sattk. Yaklak 11 bin TL maliyetimiz vard. 9 bin 700 TL fiyat veriyorlar. 2 yldr da ahrmzda besliyoruz. Zararna satyoruz. Hayvann canl arl 600 kilogram geliyor. Geçen yl daha iyiydi. Bu yl zarar dedi.

Kilosu 17 TLye bile gitmiyor

Hayvanlarn kilosunun bir ay önce 19 TL civarnda olduunu dile getiren Abdulcabbar Sürgün ise unlar kaydetti:

Alan da satan da zarar ediyor. Geçen yl daha iyiydi. Bir ay önce kilosu 19 TL idi imdi 17ye gitmiyor. Zarar ediyoruz. Bir hafta elimizde kald zaman zararna satacaz.

Ana Sayfaya Git