Kürdistanı parçalıyor!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Irak'ın Şengal bölgesinde PKK ile KDP arasında Rojava Peşmergelerinin konuşlandırılması nedeniyle yaşanan krizi değerlendirdi.

Haberler 25.03.2017 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ensariolu, engal Kürdistann parçasdr. PKK Kürdistan parçalamak için urayor. Bunu kimin emriyle yapyor, kimin için yapyor? Bu emri kim veriyor? ran m bu emri veriyor, Almanya m bu emri veriyor? Kürdistan kim parçalamak istiyor? PKK kalkm Kürdistan parçalamaya çalyor. Bu yanltr, kimse de bunu kabul etmez dedi.

Irakta bölgesel Kürt yönetimi merkezi Erdbil merkezli uydudan yayn yapan K24e konuan Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, engalda (Sincar) PKK ile KDP arasnda yaanan gerilim, çözüm sürecine dönülmesi talepleri ve referandum çalmalar ile ilgili açklamalarda bulundu.

PKKnn engaldeki varlnn kabul edilmez olduunu belirten Ensariolu, engal Kürdistann parçasdr. PKK Kürdistan parçalamak için urayor. Bunu kimin emriyle yapyor, kimin için yapyor? Bu emri kim veriyor? ran m bu emri veriyor, Almanya m bu emri veriyor? Kürdistan kim parçalamak istiyor? PKK kalkm Kürdistan parçalamaya çalyor. Bu yanltr, kimse de bunu kabul etmez dedi.

PKK TÜRKYEDEK SLAHLI MÜCADELESNE SON VERMEL

Diyarbakrdaki nevruz katlamalarnda konuan HDP Sözcüsü Osman Baydemirin, 2013 çözüm süreci ruhuna geri dönülmesi ile ilgili çarlarn da deerlendiren Galip Ensariolu, unlar söyledi:

2013 ruhunu kim öldürdü, biz bunu iyi biliyoruz. Kimse suçu kimseye atmasn, yani hem öldür, hem yk hem de gelip sitem et, bu doru deil. imdi de 2013e dönelim diyorlar, artk kimse onlara inanmyor. Yeni bir çözüm sürecinin balamas için PKKnn silah brakmas arttr. çözüm süreci kald yerden devam edemez. Sürecin yeniden balamas için PKKnn Türkiyede silah mücadelesine son vermelidir. Ondan sonra da Suriyede, Rojavada, Irakta bir derdi varsa o da konuulur. Türkiyede artk siyasetin konumas lazm, silahlarn, ölümün, kavgann olmamas lazm.

SSTEMN MADURLARI KÜRTLERDR

Ensariolu, referandum çalmalarn anlatrken, 90 yllk mevcut sistemin en büyük maduru olan Kürtlerin referandumda kendilerine zulüm yapan bu sistemin deitirilmesinden yana oy kullanacaklarna inandn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git